První krok by měl být zaměřen na úklid a hygienu. Svého psa pravidelně koupejte, nejlépe jednou týdně. Občas může být nutné vyčistit všechna místa, kde pes odpočívá, jeho pelíšky a tak dále. Používejte čisticí prostředky, které neutralizují pachy a pomáhají zbavit se nečistot a bakterií. Myslete na to, že čištění pelíšků a dalších věcí může být pro psa stresující, řídí se hlavně pachem, nikoli zrakem, a proto se vyvarujte častému praní jeho pelíšku. To provádějte jen v nejvyšší nouzi.

Ale pozor! Za zápachem může být nemoc

Druhý krok by měl být zaměřen na odstranění zdroje pachu. To, že pes zapáchá, může ukazovat na různé zdravotní problémy a nemoci. Pokud pozorujete na psovi příznaky alergie, kožní problémy nebo jen trochu nestandardní zápach, vyrazte za veterinářem a nechte si poradit. Nepodceňte situace.

Zdroj: Youtube

Za zápachem může být i špatná strava nebo nedostatečný přísun tekutin. I s tím vám poradí veterinář.

Použijte čističe a hodně větrejte

Třetím krokem je použití přírodních odpuzovačů zápachu. Pro boj s pachy psů v domácnosti existuje mnoho různých metod. Jednou z nich je použití jedlé sody a peroxidu vodíku. Smíchejte je v poměru jedna ku jedné, čímž vznikne hladká směs. Směs nechte stát 60 minut. Poté ji naneste na špinavá místa, otřete a omyjte vodou. K neutralizaci pachu mohou být použity také éterické oleje, jako jsou citrusové oleje, které dobře blokují cizí aroma.

Pro mokrou povrchovou úpravu mohou být použity roztoky stolního octa a alkoholu smíchaného s vodou v poměru 5 litrů vody na 200 ml každé složky. Absorbenty, jako jsou sůl, soda a kukuřičný škrob, také dokážou neutralizovat a eliminovat pachy. Tyto látky lze nanést na problémovou oblast a nechat působit 3-4 hodiny, poté je odstranit kartáčem nebo vysavačem.

Zdroj: https://cs.womanpromax.com, https://ireceptar.cz