Vše začíná už při sklizni. Nenechávejte česnek dlouho ležet na přímém slunci nebo na poli. Stačí pár okamžiků a ztratí svoji chuť. Následně přichází čas na očištění – otřete cibule od hlíny a dávejte pozor, aby do sebe cibule příliš nevrážely. Zároveň odřežte skoro celé kořeny, na každé cibuli zanechte asi půl centimetru kořenů.

Svažte česnek do trsů

Vytvořte svazky asi po pěti kusech, pomocí přírodního provázku svažte natě k sobě. Pověste ho na teplé místo, ale do stínu! Nejlépe tam, kde dobře profukuje. Co znamená teplé místo? Ideálně pokojová teplota, tedy okolo dvaceti stupňů. Skvělé místo je tedy třeba spíž nebo chodba.

Nikdy nedávejte česnek do lednice! Vyhněte se také přetopeným místnostem a přímému slunečnímu svitu.

Když je česnek dostatečně vyschlý, můžete ho svázat do copů a schovat do spíže.

Zdroj: www.ireceptar.cz