Chcete, aby byl váš trávník na zahradě hezčí než kdy předtím? Aby byl hustý a zelený? Pak dodržujte následující pravidla.

Časté a vyšší sekání

Výška sečení by měla být v průběhu léta vyšší než obvykle. Stébla trávy zkracujte méně než ve zbytku roku. Trávník by měl mít po sečení během léta minimálně 3 až 4 centimetry. Díky tomu nezamezíte průběhu fotosyntézy, která má na svědomí to, že je trávník hustý a zelený. Pokud chcete mít trávník ještě delší, ničemu to vadit nebude. Delší stébla si v sobě udrží mnohem víc vláhy. Trávník sekejte častěji.

Vydatné a méně časté zalévání

V létě potřebují brát kořínky trávy vodu z hloubky až 20 cm. Tam na rozdíl od povrchu voda chvíli vydrží a neodpaří se. Při zalévání se tedy snažte o to, aby byla závlaha opravdu dostatečná. Trávník je lepší zalévat méně často a vydatněji.

Pokud budete zalévat jen na povrchu, voda se během chvíle odpaří a trávník bude téměř bez závlahy. Nikdy nezalévejte v době největšího vedra, naopak se snažte zalévat ráno, aby měla voda čas vsáknout se do půdy.

Nesekejte v největším horku

Trávník nesekejte při extrémně vysokých teplotách, ani během poledne. Lepší je počkat na večer, kdy bude chladněji. Pokud budou denní teploty vysoké, můžete trávník opatrně zchladit drobnou sprškou.

Zdroj: zahrada.cz