Rozdělte všechno do několika kategorií

Chcete-li snížit množství lahviček, tubiček a kelímků, doporučujeme shromáždit vše na jednom místě a rozdělit to do kategorií: pleťové krémy (denní a noční), sprchové gely, vlasové produkty (šampon, balzám, kondicionér, maska) nebo produkty pro péči o dutinu ústní (zubní kartáček, zubní pasta, ústní voda, dentální nit).

Zbavte se zbytečných věcí

Nezapomínejte na to, že je důležité včas vyhodit všechny prošlé kosmetické přípravky. Pokud máte v koupelně přípravky, které už delší dobu nepoužíváte, neváhejte a zbavte se jich. S největší pravděpodobností se vám stejně už nikdy hodit nebudou. Takových věcí máme vždy mnohem víc, než si myslíme.

Upřednostněte nejčastěji používané přípravky

Doporučujeme rozdělit celou sbírku dámské nebo pánské kosmetiky do podkategorií a umístit je do samostatných organizérů podle toho, jak často jsou používány. A ty, které se používají nejčastěji, mějte vždy po ruce. Pomocí přepážek můžete věci a prostředky pečlivě uložit i do zásuvek.

Vybíráme kontejnery podle barvy

Aby vaše koupelna vypadala stylově a elegantně, je při výběru kontejnerů důležité vzít v úvahu barevné schéma. Raději dejte přednost neutrálním pastelovým odstínům. Buď v barvě stěn, nebo základních koupelnových doplňků. Ale nepřehánějte to, zvolte maximálně dvě až tři barvy.

Stejné kelímky a lahve

Aby barva lahviček pro šampon, balzám a sprchový gel ladila, dejte přednost produktům z řady jedné značky. Nebo si kupte speciální koupelovou sadu lahviček v jedné barvě a naplňte je svými přípravky. Nebojte se ani skleněných nádob. Jsou skvělé pro skladování vatových tamponů a koupelových solí, a přitom vypadají mnohem stylověji než plastové.

Kosmetická taštička

Stylovým a pohodlným doplňkem v koupelně je běžná kosmetická taštička, další skvělý organizér. Ti, kteří někdy používali kosmetickou taštičku na cestách nebo v práci, s tím pravděpodobně souhlasí. Kromě toho nyní existuje obrovský výběr modelů v různých barvách, velikostech a stylech, což umožňuje vybrat krásný a praktický doplněk, který odpovídá designu koupelny.