Minulý týden jsme vám ukázali několik zajímavých postelí, které ušetří místo. Byly to postele skryté – sklopné, výsuvné, stahovací… Ale nejen tak můžete místo ušetřit. Stačí se třeba zamyslet nad tím, jak využít prostor pod postelí. Obyčejně zde ukládáme peřiny. Ale co kdybyste peřiňák ještě o patro zvedli a pod něj přidali zásuvky? Co kdybyste využili jinak nevyužitelný prostor pod šikmou střechou?

Nebo co takové patrové postele? Vždyť to nemusí být tradiční palandy ze sektorového nábytku, jak je známe. Mohou být netradiční, různě natočené a třeba i třípatrové. Využít se dá každý kout pro vestavění skříní. A co takhle udělat nábytek multifunkční? Co takhle si nechat vytvořit skříň, kde nahoře se dá spát, dole je skříň, psací kout a úplně u země zasouvací druhá postel (můžete to najít ve fotogalerii).

Je pravda, že na míru postavený nábytek je dražší než ten, který si koupíte v IKEA. Jenže pak vám bude sloužit mnoho let a bez nervů z toho, že nemáte kam co uložit, kam šlápnout a že není kam dát stůl.