Mnoho lidí se dnes snaží si domácí práce pro nedostatek času co nejvíce ulehčit. Spotřebičem, který si díky své funkčnosti začíná čím dál častěji nacházet místo v našich domácnostech, je sušička. Prádlo usuší za několik minut a nám odpadá pracné rozvěšování mokrého prádla po sušácích a topeních.

Při výběru sušičky se můžeme zaměřit na několik odlišností mezi jednotlivými modely. První možností při jejím výběru je velikost. V současnosti najdeme v nabídce velikosti 60 a 40 cm. Dále je nutné se rozhodnout, zda chceme sušičku volně stojící, nebo zda raději dáme přednost vestavěnému elektrospotřebiči. Nejvýraznějším rozdílem mezi jednotlivými modely sušiček je pak jejich typ. Můžeme vybírat mezi třemi základními typy tohoto spotřebiče, a to sušičkou kondenzační, ventilační a kombinovanou s pračkou.

Ventilační neboli odtahové sušičky bývají levnější a energeticky úspornější. U tohoto typu elektrospotřebiče je nutné ale odvádět horký vzduch ven z místnosti, je tedy vhodné si ho pořizovat, pokud se zrovna chystáte na stavební úpravy domu či bytu. Další možností je umístění této sušičky do prádelny, kde vzduch může proudit i do místnosti a nezpůsobí žádné komplikace.

Druhým typem tohoto elektrospotřebiče je pak sušička kondenzační, u které se pára vzniklá při sušení opět přeměňuje ve vodu a je zachycována do speciálního zásobníku. Po ukončení sušení stačí vodu jednoduše vylít. U dražších modelů je pak běžné, že voda je odváděna přímo do odpadu, a tak není nutná manipulace se zásobníkem zachycené vody.

Poslední a zároveň nejrozšířenější možností při pořizování sušičky je pračka kombinovaná se sušičkou. Ta je vhodná především pro byty, ve kterých na dva spotřebiče jednoduše není místo. Při sušení je pouze nutné část vypraného prádla odebrat a sušit v menším množství, než ve kterém jsme zvyklí prát. Stejně jako další elektrospotřebiče i sušičky prošly velkým vývojem a nabízí řadu inteligentních funkcí, které domácí praní a žehlení výrazně ulehčí. -td-Foto: Indesit Company