Bezpečnost, pohodlí, cena. To vše jsou klíčové faktory. Pojďme se na ně podívat z blízka.

Srovnání trampolín jednoduše. Podívejte se na video:

Zdroj: Youtube

Bezpečnost je klíčovým faktorem

Trampolíny se sítí jsou navrženy tak, aby minimalizovaly riziko úrazu. Síť okolo trampolíny zabraňuje pádu. Ochrání tak vaše dítko před pádem na tvrdý povrch. Pokud vám jde tedy o bezpečnost, trampolína se sítí je jasnou volbou. Bez sítě může být riziko úrazu vyšší, zejména pokud trampolínu používají děti nebo je třeba mokro.

Trampolína bez sítě je ale hezčí

Trampolína bez sítě může být pro některé lidi atraktivnější volbou. Je pravdou, že trampolína se sítí je velký objekt, který vizuálně zabere velkou část zahrady. Pokud zvolíte trampolínu bez sítě, nebude vás ve výhledu tolik rušit.

Zároveň síť může někdo vnímat jako pocitově omezující, zatímco trampolína bez sítě dává větší pocit volnosti. Výhodou trampolíny bez sítě je možnost jejího zakopání do země, takže vytvoří rovnou plochu se zemí, která vůbec neruší okolí.

Posledním faktorem je cena

Cena je dalším faktorem, který byste měli zvážit. Trampolína se sítí bude obvykle o třetinu dražší než trampolína bez sítě. To znamená, že pokud máte omezený rozpočet, může být pro vás bezsíťová trampolína vhodnější. Nicméně, pokud vám jde hlavně o bezpečnost, pak se tato investice určitě vyplatí.


Zdroj: marimex.cz, zahradajezek.cz, bezvazbozi.cz