Jakmile dopijete svůj čaj, nenechávejte skvrny usadit a hned je opláchněte v teplé vodě a prostředku na nádobí. Nechte směs chvíli působit, aby šla skvrna lépe dolů. To je také první krok, který byste měli udělat při důkladnějším čištění. Čím starší skvrna je, tím déle nechte prostředek působit. Poté vám při čištění pomůže houbička na drhnutí nerezových hrnků, ale nepoužívejte její abrazivní stranu, mohli byste povrch snadno poškrábat.

Ještě jste nevyzkoušeli tento prostředek?

Je nedílnou součástí a pomocníkem k nezaplacení při důkladném úklidu vaší domácnosti. Jistě jste její až magickou moc využili mnohokrát. Jedlá soda vám pomůže také se skvrnami od čaje a kávy na vašich šálcích a hrncích. Vytvořte pastu z 1 lžičky sody a trochy vody a vydrhněte nevzhledné fleky houbičkou. Nezapomeňte poté nádobí dobře opláchnout.

Tyto pomocníky byste rozhodně nečekali…

Některé šikovné domácí pomocníky používáte neustále, u některých byste jejich přidanou hodnotu tušili jen minimálně. To je případ tablet na zubní náhrady. Jak je použít? Stejně, jak je napsáno v návodu nebo jak jste zvyklí. Aby byl účinek precizní, ponořte pod vodu celou skvrnu, nikoliv jen její část. Tableta dokonale vyčistí protézu, a navíc si poradí i s hrnky. Stejně jako po tabletě opláchnete náhradu, tak i hrnky ještě umyjte, a to nejlépe prostředkem na nádobí.

Dalším skvělým čisticím prostředkem je pomerančová kůra. Pokud si rádi oloupete toto lahodné ovoce, slupku nezahazujte. Využijte ji na zbavení se skvrn od čaje. Nejdříve ale nechte na povrchu znečištěného hrnku alespoň 20 minut působit jeden díl soli a vody. Pak na řadu přichází pomeranč. Kůra vám poslouží namísto houbičky, kterou vydrhnete hrnek vzniklou pastou. A máte hotovo!

Nečistotami trpí také nerezové cestovní hrnky. Podívejte se, jak s nimi zatočit rychle a efektivně:

Zdroj: Youtube

Zdroje: https://jakcistit.cz, https://prima-receptar.cz