Pravidelné čištění štětců na líčení je nejen hygienické, ale zvyšuje také jejich životnost. Ve štětinách štětců se totiž usazují zbytky líčidel a různé nečistoty, které se slepují k sobě, což vede k nerovnoměrnému nanášení make-upu a rychle se množícím nežádoucím mikroorganismům způsobujícím podráždění pleti. Jak tomu předejít? Je to snadné. Správnou péčí o své beauty pomůcky.

Jak často čistit štětce na make-up?

Odpověď je vcelku jednoduchá. V závislosti na tom, jak často je používáte a kolik různých barev střídáte, si štětce zaslouží vyčistit alespoň jednou až dvakrát týdně.

Tipy, jak vyčistit štětce na make-up

Péče o štětce je snadnější, než si myslíte - stačí je vymýt. Do umyvadla přidejte trochu dětského šamponu, jádrového mýdla nebo speciálního čističe na kosmetické štětce. Tyto čističe zajistí, že štětce budou déle měkké, hebké a více vydrží.

Štětec poté pořádně vymyjte. Nebojte se přitlačit a mýt tak dlouho, až na štětinách nezůstanou žádné zbytky líčidla. Dbejte na to, aby při mytí štětiny mířily směrem dolů. Poté štětec lehce otřete a nechte uschnout. Důležité je štětce po umytí nestavět, ale raději nechat uschnout třeba na ručníku. U samotného mytí doporučujeme namáčet pouze štětiny, nikoliv rukojeť.

Existují také čističe na štětce ve formě spreje. Ty jsou ideální pro každodenní čištění, protože je stačí pouze nastříkat a máte hotovo. Jedná se také o skvělou možnost, jak vyčistit štětce na make-up, pokud například hodně cestujete.

Zdroj: Youtube

Jak vyčistit houbičky a aplikátory

I zde platí, že houbičku na make-up stačí umýt v teplé vodě s trochou dětského šamponu. Houbičku ve vodě několikrát pořádně vymáchejte a promačkejte, a poté ji ponořte do misky s trochou čisté šamponové vody na zhruba 15–30 minut. Tímto způsobem zbavíte houbičku mastnoty a nečistot.

Stejně lze vyčistit také aplikátory, avšak snadnější cestou je jejich čištění v mikrovlnné troubě. Vezměte hrníček, naplňte jej vodou, vložte aplikátor, přidejte mýdlo a dejte zhruba na minutu ohřát do mikrovlnné trouby. Poté nechte vychladnout a vyždímejte ho. Takto vyčistíte bez problému i svůj aplikátor.

Zdroj: notino.cz, dm.cz