Mnoho lidí má problém s čištěním trouby. No přiznejte si, znáte snad horší domácí práci? Trouba je mastná, zapáchá a navíc je špatně přístupná. Naštěstí existuje několik jednoduchých kroků a prostředků na čištění, které vám celý proces ulehčí.

Znáte odnímatelné sklo na troubě? Ne? Pak se podívejte na video. Tato vychytávka ušetří opravdu hodně práce:

Zdroj: Youtube

Než se do toho dáte

Toto asi nikoho nepřekvapí, ale je nutné to napsat. Troubu čistíme, když je úplně studená. Odstraňte všechny rošty a mřížky a očistěte je samostatně. Připravte si čisticí roztok a potřebné pomůcky, jako jsou rukavice, hadříky, kartáček a sprej na čištění trouby.

Samotné čištění je hračka

Vezměte si rukavice a aplikujte čisticí roztok na vnitřní stěny trouby. Nechte roztok působit podle pokynů na obalu, obvykle 10 až 15 minut. Poté otřete vnitřek trouby hadříkem nebo měkkou houbou. Pokud jsou některé skvrny obtížně odstranitelné, použijte kartáček na čištění.

Rozhodnete-li se očistit i rošty a mřížky, nejprve je omyjte v teplé vodě s mýdlem. Poté můžete použít čisticí roztok nebo směs sody a octa. Dejte rošty a mřížky do většího sáčku nebo igelitky a zalijte směsí. Sáček pečlivě uzavřete a nechte působit po dobu několika hodin nebo přes noc. Poté sáček otevřete, rošty a mřížky opláchněte teplou vodou a nechte je usušit.

A jak na sklo?

Pokud má vaše trouba sklo, pravděpodobně se na něm vytvoří skvrny a nečistoty. Můžete je snadno odstranit pomocí směsi sody a vody. Naneste směs na sklo a nechte ji působit 10 až 15 minut. Poté směs otřete hadříkem nebo měkkou houbou a sklo opláchněte. Tadá! A máte hotovo!

Zdroj: realsimple.com