Pořiďte si dobrou formu s nepřilnavým povrchem. Čím jednodušší vzor, tím lepší. Vystouplé vzory vám budou práci komplikovat a užší části se spíš připálí.

Čtěte také

zdravá bábovka

Čtěte také

Zkuste vynikající, zároveň lehkou a zdravou bábovku

Dalším podstatným krokem je vymazání

Můžete použít máslo, ale ještě užitečnější bude ztužený tuk. Ten se nepřipaluje a nevadí mu vyšší teploty, kterých forma při pečení dosahuje. Když máte vymazáno, vysypte do formy hladkou nebo polohrubou mouku. S mísou zatřepte, ať se mouka rovnoměrně rozprostře. Zbytek vysypte pryč. Stejně tak můžete použít jemně mletou strouhanku nebo kokosovou moučku.

Kdy bábovku vyklopit?

Nechte bábovku vychladnout, počkejte tedy aspoň 5-10 minut. Nejlepší je, když otočíte bábovku dnem vzhůru a položíte na formu mokrou utěrku. A pak to přijde. Máte dvě možnosti, jak přesně bábovku vyklopit. Za použití kovové mřížky – těsně nad ní bábovku pomalu otočte a vyklopte. Na mřížce bábovka rychle vystydne a nesrazí se tak. Druhou možností je vyklopení na talíř. Zakryjete formu talířem a poté pomalu otočíte formu i s talířem.

www.1t.cz