Myšlenka využít přepravní kontejnery ve stavebnictví původně pramenila z touhy po ekologickém a cenově dostupném bydlení. Léta praxe ovšem ukázala, že to s tou cenovou dostupností není zase tak růžové, protože výdaje na veškeré úpravy, zateplení a vybavení vyženou cenu nahoru stejným způsobem, jako když stavíte klasický dům. Podobně se to má i s kontejnerovými bazény.

Nápad využít lodní kontejner jako bazén je lákavý - standardní kontejner vám sám o sobě poskytne prostor pro plavání zhruba 6x2,5 metru a hloubku více než 2 metry. Dá se sehnat už od 30 tisíc Kč. Potom do něj jen natáhnete bazénovou fólii, seženete si výkonnou filtraci a napustíte vodu. Pokud navíc chcete, aby bazén k něčemu vypadal, nejspíš ho budete chtít zapustit do země nebo ho aspoň pěkně natřít či obložit moderními dřevěnými obklady. Už počítáte korunky?

Na druhé straně je třeba uznat, že luxusní kontejnerové bazény si v ničem nezadají s těmi tradičními. Například společnost Modpools, která má distributory i v Čechách, dodává bazény s integrovanými tryskovými čerpadly pro vodní vířivku i s integrovaným ohřívačem, díky němuž si můžete zaplavat i v zimních dnech. Bazény jsou navíc vybaveny vícebarevným LED osvětlením a děličem, kterým lze bazén oddělit od vířivky.