Industriální styl je nadčasový trend, který ani po několika letech neomrzí. A zrovna v kuchyni vypadá opravdu skvěle. Při navrhování industriální kuchyně hrají velmi důležitou roli syntetické i přírodní materiály a textury, jako jsou cihly, kámen, kovy, dřevo, beton, sklo a keramika.

Co je pro ni typické?

Industriální kuchyně se hodí do velké vzdušné místnosti s vysokými stropy. Barvy jsou založené především na šedých, hnědých, bílých nebo černých odstínech, které se objevují na ostatních použitých materiálech. Do tohoto konceptu skvěle zapadne dřevěná nebo betonová podlaha.

Nábytek bez ozdob

Kuchyně v industriálním stylu nepotřebují příliš nábytku. Důležitý je však úložný prostor bez zbytečných dekorativních prvků. Nábytek by tedy měl být jednoduchý a trochu „strohý”. Vsaďte na kuchyňský nábytek vyrobený z průmyslových materiálů, jako je například nerezová ocel. Hladké ocelové povrchy budou perfektně ladit s hrubými texturami cihel a kamene. Stojí za to dát na nábytek betonovou nebo masivní dřevěnou desku stolu, která dodá prostoru elegantní sofistikovanost a praktičnost.

Osvětlení hraje důležitou roli

Při výběru osvětlení zvolte tlumenou paletu barev a zaměřte se na materiály, jako je například ocel, měď a mosaz. Oblíbenou a klasickou možností jsou černé visící lampy, které v kombinaci s osvětlením ve skříních nebo s reflektory vytvoří vynikající světelné schéma. Dlouhé, závěsné kuchyňské lampy fantasticky zapadnou do industriálního stylu kuchyně.

Zapřemýšlejte také o nákupu lamp ve stylu vintage z bývalých komerčních prostor. Snadno je najdete na internetových aukcích, bazarech nebo bleších trzích. Jejich vzhled povznese industriální charakter kuchyně ještě na vyšší úroveň.

Zdroj: ireceptar.cz, emako.cz