Říkáte si, jaké dlaždice se budou nejlépe vyjímat v bílé kuchyni? Můžete zvolit klidně bílou, která je nadčasová a vypadá skvěle prakticky v každém interiéru. Pokud jste naopak milovníkem moderních řešení, dlaždice v imitaci dřeva budou ve vaší bílé kuchyni vypadat fantasticky a dodají jí přírodní vzhled. Řešení je spoustu. Při výběru si však dejte záležet především na materiálu. Níže se inspirujte našimi tipy, díky kterým bude vaše kuchyňská linka vypadat, jako by ji právě navrhl interiérový designér.

1. Betonová stěrka

Betonová stěrka je ideálním povrchovým materiálem pro bílé kuchyně, a to nejen z estetického hlediska, ale hlavně díky své odolnosti a unikátním vlastnostem. Navíc patří mezi trendy roku 2022. Jedná se o imitaci betonu a její výsledný vzhled můžete ovlivnit různými technikami při nanášení.

Při aplikaci betonové stěrky je potřeba, aby povrch byl pevný, bez defektů, čistý a izolovaný proti vlhkosti. Nanášení samotné stěrky na zeď není nikterak složité a zvládnete ho i svépomocí. Finální úprava obnáší nanesení ochranného laku a díky tomu se nemusíte bát, že by mastnota nebo voda vzhled betonové stěrky poškodila. Finální lak se nanáší po zaschnutí stěrky a zajistí nepropustnost mastnoty a vody a tím i snadnou omyvatelnost.

2. Keramická dlažba v imitaci mramoru, dřeva a kamene

Dnes je již zcela běžné, že se dlažby z keramiky vyskytují nejen na podlaze kuchyní, ale využívají se také jako obklad za kuchyňskou linkou. Díky krásnému designu dlaždic v imitaci mramoru, dřeva či kamene může vaše bílá kuchyně vypadat jako vystřižená z časopisu o bydlení. Velkou výhodou dlažeb z keramiky je také snadná údržba, stačí je otřít prostředkem na keramickou dlažbu nebo saponátem a stopy po mastnotě budou pryč.

3. Skleněné desky a akryl

Panely z tvrzeného akrylu a také celoskleněné desky jsou trochu dražší než výše zmíněné možnosti. Udržují se však nejlépe a navíc dodají bílé kuchyni moderní a luxusní vzhled. Z případného poškození nemusíte mít obavy. Sklo je tvrzené, vysoce odolné vůči rozbití a tepelným vlivům.

Zdroj: ireceptar.cz, baumax.cz