Důležitou roli hraje výběr těch správných odrůd, ale i nádob. Dávejte si pozor na omezený prostor v květináčích, to může zásadně ovlivnit růst stromu. Potřebujete tedy opravdu velký květináč, dostatek pravidelné závlahy a správné místo.

Máte rádi olivy? Potěšíme vás

Olivovník je perfektní strom do květináče. Olivovník je velmi odolný a vydrží při teplotě až do -9 °C. Pokud ho máte venku, stačí ho přikrýt a vydrží celou zimu. Nemusíte ho příliš zalévat, ale dávejte pozor, aby nevyschl úplně. Zálivka jednou týdně je ideální. Dařit se mu bude na přímém slunku. Květináč čas od času otočte, abyste dopřáli všem stranám stejnou dávku slunce a olivovník rostl rovnoměrně.

Trpasličí odrůdy jsou do květináče perfektní

Řeč je třeba o citrusových stromech. Ty se vám vejdou i na balkón a jsou velmi krásné. Nádherně voní, a když se jim daří, dají vám i čerstvé ovoce. Péči vyžadují trochu intenzivnější než výše zmíněné olivovníky, ale ani tak nejde o nic náročného. Dejte je na jižní nebo západní stranu, kde je dost slunce, a pravidelně je zalévejte. Jednou týdně je přilijte i hnojivem na citrusy. Během zimy je umístěte dovnitř, chlad nezvládají.

Nádherný je i japonský javor

Je krásný a hodí se i do místnosti. Budete se cítit jak v japonské zahradě. Má mnoho odstínů – od zelené po červenou. Potřebuje polostín – půl dne slunce, půl dne stín. Je velmi citlivý na změny počasí, proto bude prosperovat spíše uvnitř než venku.

Zdroj: urobsisam.zoznam.sk