Je vaše bydlení minimalistické, jednoduché a se spoustou bílých, smetanových či světlešedých tónů? A také jste pověstní tím, že milujete jaro? Pak je naše dnešní inspirace přímo pro vás. Zkuste svému domovu dodat na příjemných jarních barvách. Nemusíte hned kupovat nový nábytek. Stačí, když se zaměříte na detaily v podobě textilií, nádobí nebo dekorací.

I takto může vypadat váš jarní domov:

Zdroj: Youtube

Užívejte si jarní barvy se vším všudy

Kdy jindy by měl být váš interiér plný osvěžujících barev než na jaře nebo v létě? Vyzkoušejte neodolatelnou kombinaci sytých, ale příjemných odstínů světle modré, koprově zelené, mátové nebo žluté. Pokud je váš domov plný světlých barev a nábytku, budou tyto kombinace vypadat příjemně. Výrazné barvy mohou mít podobu jednobarevné plochy, ale klidně i zajímavých vzorů – třeba rostlinných.

Aby byl barevný efekt dokonalý, je nutné přidat ještě pár detailů, jako jsou podnosy, vázy, ale i nádobí.

Tyto barvy si budou skvěle rozumět s přírodními doplňky a dekoracemi – s bambusovými stínidly, ratanovými lucernami, košíky z mořské trávy, ale i různými obaly na květináče či jutovými koberečky.

Pár tipů pro jarní restart vašeho domova

Pokud chcete, aby váš domov působil čistě a „svěže“, je nutné zbavit se nepotřebných věcí – proberte si svůj šatník, knihovnu a další místa. Zbavte se všeho, co nepoužíváte. Zbytek věcí zorganizujte. Můžete si k tomu pořídit hezké barevné krabice či organizéry (pokud budete s barvami střídmější, můžete je používat celý rok).

Pustit byste se měli také do generálního úklidu. Utřete prach, vymeťte všechny kouty a pavučiny, umyjte okna a vyperte záclony.

Zdroj: Möbelix, ireceptar.cz