Dlaždice dobře vedou teplo, a tak jsou v kombinaci s podlahovým vytápěním praktickou a cenově dostupnou volbou. Ne každému ovšem vyhovuje jejich tvrdost, a pokud vám nepadnou do oka nějaké z velkoplošných, budete muset čistit spáry.

Absolutní bezespárovost nabízejí stěrky, jejichž popularita poslední dobou velmi vzrostla. V prostorách koupelny se doporučuje upřednostnit stěrky pryskyřičné před cementovými, jelikož jsou pružnější a lépe odolávají působení vody. Můžete jimi vylít celou podlahu i se sprchovým koutem a pro větší komfort je zkombinovat s podlahovým vytápěním. Nevýhodou zůstává poněkud vyšší cena (stěrku ani nemůžete aplikovat vlastnoručně, musíte zaplatit firmu) a fakt, že lze vybírat jen z barevných odstínů, nikoli vzorů.

Naopak řadu zajímavých dekorů nabízí podlaha z vinylu. Často napodobuje líbivou strukturu dřeva, korku či kamene, dovolí vám pohrát si s vizuální stránkou koupelny. Na nášlap je měkčí a teplejší než klasická dlažba, aplikovat ji můžete i s podlahovým vytápěním, i když se možná v tomto případě budete moci obejít i bez něj, záleží na tom, jak jste choulostiví. Vinylem ovšem nemůžete vylepit třeba sprchový kout, voda by mohla zatéct do spár u stěny.

Teplým, měkkým, a navíc přírodním materiálem je i korek, který je ale náchylnější k mechanickému poškození a při nešetrné povrchové úpravě může vlhnout. V koupelnách se příliš nepoužívá, i když tu není přímo zakázán.

Nádherně působí na podlaze koupelny exotické dřevo, které ovšem musí být náležitě upravené a potřebuje větrání - hodí se v podstatě jen do koupelen s okny. Je pekelně drahé, ale na druhou stranu pod něj nemusíte pokládat žádné topení, protože je samo o sobě izolační a teplo zespodu by se na povrch podlahy špatně dostávalo.

Na závěr je třeba připomenout, že také záleží na druhu podlahového vytápění, které doma v rámci svých individuálních možností zavádíte. Zatímco teplovodní vytápění se hodí snad k jakémukoli typu podlahové krytiny, s výjimkou již zmíněného dřeva, elektrické vytápění je nejlepší kombinovat s keramickou dlažbou. V případě jiných krytin je lepší se nejprve poradit s odborníkem.