Interiéry hospodářských budov a staveb pro ustájení zvířat jsou vzhledem k tomu, jaký plní účel, neustále vystavovány biologicko-korozním účinkům. V tomto směru vám zaručeně pomohou panely Thermano Agro značky Balex Metal, které jsou odolné proti těmto nežádoucím účinkům.

Jaké mikroklima je charakteristické pro hospodářské budovy a ustájovací prostory?

Prostory pro hospodářská zvířata a jiné hospodářské budovy jsou vystavovány specifickým provozním podmínkám. Tím, že jsou tyto objekty určeny pro ustájení hospodářských zvířat nebo jsou zde skladovány různé zemědělské plodiny, tak zde neustále panují specifické klimatické podmínky. Proto, aby byla zajištěna možnost dlouhodobého používání hospodářských objektů a ustájovacích prostor, je už při jejich samotné výrobě nutné použít materiály, které mají zvýšenou odolnost proti agresivitě prostředí.

Pokud hledáte kvalitní izolační materiál, který je odolný vůči biologickým účinkům, přejděte na https://balex.eu/cz/znalostni-baze/instruktazni-videa/thermano/jak-namontovat-tepelnou-izolaci-v-zemedelskem-objektu-thermano-agro. Najdete zde panely s tvrdým polyuretanovým jádrem, s kterými nic neudělá ani prostředí se zvýšenou agresivitou.

Co je charakteristické pro panely Thermano Agro?

S panely Thermano Agro se od začátku počítalo jako s materiálem na zateplení hospodářských budov. Použitím tohoto typu panelu jako izolačního materiálu, který bude umístěn na stěny hospodářských budov, bude zaručen správný komfort interiérů, a především bude zajištěn jeho dlouhý životní cyklus a celková lepší produktivita. Vyspělá technologie výroby desek přináší ve výsledku lepší odolnost vůči agresivnímu prostředí, včetně čpavku, vůči plísním a houbovým chorobám. Už samotná konstrukce izolace Thermano Agro minimalizuje riziko usazení hmyzu nebo zakládání ptačích hnízd na jejich povrchu. Díky uzavřeným buňkám polyuretanu, které tvoří jádro konstrukce desky, totiž nedochází uvnitř objektu k nadměrnému ochlazení ani v zimním období a rovněž zde z druhé strany nedochází k velkému přehřívání v letních měsících. Pevný polyuretan s uzavřenými buňkami uvnitř se může jako materiál pyšnit nenasákavostí, vysokou pevností v tlaku a také tím, že si zachovává své původní vlastnosti, i když je daný objekt využíván řadu let.