Prostředí, kterým se každý den obklopujeme, má silný vliv na naši náladu. Proto neváhejte a přineste do svého domova trochu jarní pozitivity pomocí jarních doplňků. Připravili jsme pro vás inspiraci na nejkrásnější jarní dekorace do bytu.

Jednoduché jarní dekorace do bytu podle známé designérky Amy Fritz:

Zdroj: Youtube

1. Deky, plédy a přehozy v jarních barvách

Máte na pohovce v obývacím pokoji příjemné deky, do kterých jste se celou zimu chumlali při čtení knihy, popíjení horkého čaje a užívání hygge atmosféry? Byla by škoda pokoj o tento prvek ochudit jen proto, že je teplo. Vyměňte vlněné deky za lehké bavlněné nebo lněné plédy v pestrých barvách.

2. Čerstvé květiny

Čerstvé květiny jsou asi nejkrásnější a nejefektivnější dekorací do bytu. A jaro si jejich použití přímo žádá! Pořiďte si pěknou vázu a naaranžujte do ní sezónní květiny, jakou jsou tulipány, narcisy nebo hyacinty. Trendem jsou ručně dělané keramické nebo foukané vázy z kouřového skla.

3. Pokojové rostliny

Zeleň do bytu můžete dodat i pomocí pokojových rostlin. Oproti těm ve váze je nebudete muset měnit každý týden a se správnou péčí budou dělat parádu mnoho let. Navíc zlepší vzduch v místnosti. Jaro je ideální doba na jejich řízkování a přesazování. Trendy jsou zejména monstery, kapradiny, asparágus, pilea a tillandsie.

4. Jarní vůně

Provoňte svůj domov pomocí svíček, aroma difuzérů nebo čerstvých květin. Na jaro se hodí lehké a svěží vůně zahrady a louky. Doporučujeme například eukalyptus, dřevité a citrusové vůně nebo květinové aroma.

5. Barevné polštářky

Chcete rozzářit místnost, ale nepotrpíte si na barvy ve velkém měřítku? Pořiďte pár barevných polštářků a rozložte je na křesla, sedací soupravu i na široký parapet. Povlaky na dekorační polštářky můžete pravidelně obměňovat podle ročních období.

Zdroj: zeny.cz, westwing.cz