Nůžky zahradnické malé

Zahradní nůžky patří k základnímu vybavení každého pěstitele. Hlavní dělení nůžek je na jednočepelové a dvoučepelové. Jednočepelové nůžky je možné doporučit na vystříhávání suchých větviček. Pro úpravu a tvarování ovocných a okrasných keřů jsou podstatně výhodnější nůžky dvoučepelové. Tento typ nůžek zajišťuje čistý a hladký řez bez možnosti rozdrcení nebo zmáčknutí řezných částí. U dvoučepelových nůžek, samozřejmě v závislosti na typu převodu a páce na rukojetích, je zcela běžné stříhání větví až o síle 3 cm. Zvláště užitečné jsou pak dvoučepelové nůžky, které mají převodový mechanismus, ulehčující střih větví.

Náš tip: PowerGear X nůžky zahradní převodové dvoučepelové (L) PX94

Velmi šikovným pomocníkem pro zastřihávání drobných větví a keřů jsou například malé zahradní nůžky Fiskars PowerGear X PX94. Jsou uzpůsobené pro střih čerstvých větví a výhonů až do průměru 26 mm. Současně vám práci usnadní, neboť je jejich součástí převodový mechanismus, který až 3x zvyšuje střižnou sílu. Doporučená cena 907 Kč včetně DPH.

Nůžky na silné větve

Komfortní a snadnou práci při stříhání silných větví zajistí pákové nůžky. Je to takový přechod mezi klasickými zahradními nůžkami a prořezávací pilkou. Pro vystříhávání a průklest ovocných a okrasných stromů jsou i zde vhodnější nůžky dvoučepelové. Zde je již možné bez problémů a vynaložení velké námahy stříhat čerstvé větve až do průměru 6 cm. Hákový tvar spodní čepele zajišťuje snadné zachycení větví, protože spolehlivě přidrží větev a nehrozí její nechtěné vyklouznutí. Bez takových nůžek se obejde málokterý zahradník, protože řezat všechny silnější větve pilkou je podstatně namáhavější a časově náročnější.

Náš tip: PowerGear X dvoučepelové (L) LX98

Na silné větve jsou ideální dvoučepelové nůžky PowerGear X LX98, které jsou speciálně navrženy pro stříhání čerstvého dřeva až do průměru 55 mm. Do ruky se vám tak dostanou vysoce odolné a lehké nůžky s patentovaným převodovým mechanismem, který zajistí několikanásobně vyšší střižnou sílu a menší námahu při práci. Doporučená cena 2077 Kč včetně DPH.