Takřka obratem ruky mohou být květiny vysazeny do vhodných pestrobarevných květináčů či truhlíků a umístěny na správná místa. Krásné květy a sytě vybarvené listy zvou k chvilce odpočinku a přinášejí na naše balkony či terasy kus překrásné přírody. Nejen ty balkonové, ale také pokojové rostliny se stále častěji stávají součástí našich domovů, a zkrášlují nám tak třeba opuštěné okenní parapety.

Aby naše rostliny zůstaly zdravé a svěží a my si mohli co možná nejdéle užívat jejich krásy, potřebují hodně vzduchu, lásky, ale hlavně pravidelný přísun živin. Pokud se nyní na jaře o naše květiny dobře postaráme, mohou nám potom v dalším průběhu roku poskytnout očekávanou podívanou a radost. Především balkonové a pokojové rostliny vyžadují, abychom pro ně udělali něco navíc, protože substrát, ve kterém přezimovaly, bývá na jaře již zcela vyčerpaný. Právě teď potřebují naše květiny nejvíce vhodné hnojivo.

Hnojení provádíme pravidelně v období růstu rostlin, obvykle to bývá mezi únorem a srpnem. Vždy přitom platí: raději méně, ale častěji. Kolik hnojiva bude zapotřebí, závisí ale vždy na vlastnostech zeminy a konkrétních potřebách rostlin.

Ale ruku na srdce. Zdaleka ne všichni hnojíme rostliny pravidelně. A právě pro ty z nás, kteří na pravidelné přihnojování zapomínáme, existuje ideální řešení. Je jím COMPO univerzální tekuté hnojivo s dlouhodobým účinkem na 60 dní, jež spojuje typickou výhodu tekutých hnojiv spočívající v rychlé dostupnosti živin s výhodami hnojiv dlouhodobých. Vzhledem ke svému dlouhodobému účinku na 60 dní toto hnojivo výrazně snižuje četnost hnojení, a můžeme jej tak provést pouze dvakrát za sezonu.

COMPO univerzální tekuté hnojivo s dlouhodobým účinkem na 60 dní patří mezi komplexní hnojiva a zásobuje rostliny jak hlavními živinami (dusíkem, fosforem a draslíkem), tak i stopovými prvky. Dusík podporuje růst a tvorbu listové zeleně. Fosfor je důležitý pro tvorbu a vybarvení květů a plodů. Díky draslíku se především zvyšuje odolnost rostlin a dochází k posilování jejich buněčné stavby. Rostliny tak dostatečně zaopatříme všemi živinami od prvního dne po dobu 60 dní. Ani dávkování hnojiva nepředstavuje žádný problém. Speciální uzávěr umožňuje jednoduché, čisté a přesné odměřování potřebné dávky.

Více informací o univerzálním tekutém hnojivu COMPO s dlouhodobým účinkem na 60 dní, ale i dalších produktech COMPO, najdete na https://www.compo.com/cz/cz/start.