Igelit jako takový nemusí být úplně marnou volbou, jen ho musíte dobře použít. Pokud chcete chléb uchovat v igelitovém pytlíku, měli byste zajistit, aby chléb s igelitem nepřišel do styku. Zabalte chléb do utěrky a spolu s ní ho vložte do igelitky. Tímto způsobem můžete teoreticky zabránit vzniku plísní a prodloužit trvanlivost chleba.

Co se stane s chlebem v sáčku za 23. dní? Tomu neuvěříte, podívejte se:

Zdroj: Youtube

Podle serveru superkvasaci.cz je také důležité vkládat do igelitového pytlíku pouze vystydlý chléb. Pokud chléb pečete a je ještě horký, musíte počkat. Pára způsobí zapaření chleba.

Pokud opravdu chcete chleba balit do pytlíku, existují i lepší způsoby

Superkvašáci doporučují ukládat chléb do papírového sáčku. Avšak i tento způsob má jistá úskalí. Chléb v papírovém sáčku ztvrdne velmi rychle. Pokud ho ale zabalíte opravdu pečlivě a navíc uložíte do chlebníku, vydrží chleba čerstvý několik dní a rozhodně vám nehrozí tak velké riziko vzniku plísní.

Možná vás napadne dát chleba do lednice. To taky není nejlepší nápad. Chleba v chladničce rychleji vysychá a ztrácí svou chuť a vůni. Vysušený chléb není příjemný na chuť a může být obtížné ho žvýkat. V ledničce jsou také příznivé podmínky pro rozmnožování plísní. A poslední nevýhoda je čistě praktická. Chléb může absorbovat pachy a chutě z okolních potravin uložených v chladničce. A asi nikdo z nás nechce jíst chleba, co chutná jako tuňáková pomazánka.

V každém případě, správné skladování chleba může prodloužit jeho trvanlivost a zachovat jeho čerstvost a chuť. Pokud tedy chcete uchovat chléb v igelitovém pytlíku, můžete, ale zajistěte, aby s igelitem nepřišel do styku, skladujte tak pouze vystydlý chléb a pravidelně ho kontrolujte, jestli nezačíná plesnivět.

Zdroj: superkvasaci.cz, ireceptar.cz