Ať už se jedná o malé prostory v jednom obytném kontejneru, nebo o obytný dům spojený ze šesti kontejnerů – díky praktickému futuristickému tvaru je postavení do patra či vedle sebe architektonickým osvěžením. Pokud jste sami nebo ve dvojici a dáváte přednost mobilnímu bydlení, rozhodnete se pro obytné kontejnery více než určitě. Jeden obytný kontejner totiž zabere prostor ne větší, než je šest metrů.

Obytné kontejnery – dokonalé bydlení v souznění s přírodou

Ceny nemovitostí rostou již celá léta a každým rokem se přirozeně zvyšují. V dnešní době, kdy se bydlení „ve svém“ stává nedostupnější jak ve městě, tak na venkově, jsou stále populárnější kreativní nápady na vytvoření nového obytného prostoru. Krásné kontejnerové domy jsou živým trendem posledních let. Díky chytrému plánování a využití prostoru můžete pohodlně žít s relativně nízkými náklady.

Kontejnerový dům je vítaným řešením pro vytvoření moderního obytného prostoru. Pokud chcete postavit takový dům, architekt vám rád pomůže s individuálním plánováním. Dům z kontejnerů je udržitelné řešení pro budoucnost. Staré a již nepoužívané přepravní kontejnery nejsou likvidovány, ale chytře znovu použity. Dům či domeček se dá vybudovat s velikým prosklením ve stěnách vybaveným izolačním sklem, do patra s vnitřním schodištěm obloženým lakovaným dřevem se zabudovanou tepelnou izolací ve stěnách kontejneru.

Možností a variant je opravdu spousta a stačí mít fantazii, se kterou je krásné ubytování kontejnerového domu více reálné.