Jako první vás možná napadnou zlaté české perníčky. Při pečení do nich udělejte otvory, dobře funguje třeba víčko od fixy. Jakmile se upečou, provlečte otvorem stužky a pověste je, kamkoli uznáte za vhodné. Pozor ale pokud máte doma pejska nebo kočku, těm nedají zavěšené perníčky spát. Stejně dobře funguje i linecké cukroví, výhodou perníčků ale je, že vydrží i několik týdnů. Z perníku se nebojte upéct i perníkovou chaloupku.

Další tipy

Máte rádi sněhové pusinky? Pak z nich můžete zkusit vyrobit řetěz. Upečte pusinky tak, jak jste zvyklí. Pomocí jehly nimi provlékněte nit a vytvořte si řetěz. Můžete je nakombinovat i se sušenými pomeranči a citróny. Novější variantou je i navlékání popcornu.

Řetěz můžete vyrobit i ze sušených jablek. Opět nimi provlékněte nit nebo můžete použít i tlustší, ozdobnou stuhu. Pokud chcete řetěz ovonět, zavěste na něj i celou skořici nebo badyán. To už chce ale trochu zručnosti.

A co slaný stromek?

A napadlo vás, že třeba byste mohli mít stromek se slanými ozdobami? Je pravda, že nejsou tak výdržné, jako ty sladké a je třeba je rychleji zkonzumovat, ale třeba malé klobásky nebo sušené maso napíchnout na háčky můžete. Dekorativně budou pak vypadat sušenky z listového těsta, které jsou sice křehké, ale stejně na stroměčku nevydrží tak dlouho, aby se rozbily nebo změkly.

Zdroj: apetitonline.cz