Nečekejte tady žádné připojení k internetu. Není tu ani telefonní signál. Ostatně to byl i účel. Architektonická firma Nine Yards Studio je schválně umístila sem, na břeh řeky Wheatley, na Ostrov prince Edwarda, což je nejmenší provincie Kanady. Místo téměř zapomenuté, ke kterému je třeba jet devět kilometrů dlouhou polní cestou.

Tři

Na konci se pak objeví tři nestejně velké domy s různě skloněnými sedlovými střechami. Ne všechny jsou ale k obývání. Jedna je jako uzavíratelný sklad a kůlna na dřevo, a dvě jsou určené k obývání. Jsou k sobě postaveny do nepravidelného trojúhelníku, ale to je dáno tvarem pozemku, který k tomu byl na břehu řeky s červeným pískem na břehu určen.

Domy vychází z klasických místních domů se sedlovou střechou, ale tvarově se výrazně proměnily. Sedlová střecha je sice výrazně špičatá, jako všechny domy na tomto ostrově, kde hodně sněží, ale také má nestejný sklon a velikost štítů. Černé oplechování zvyšuje odolnost proti povětrnostním podmínkám a vytváří příjemný kontrast k přírodě. Interiér obou domů je opláštěn bíle natřenými smrkovými prkny, takže interiér je jasný a příjemný. Ve spodní části je společenská část, nahoře v patře pak loftová ložnice. O vytápění se starají kamna, ale nikoli kanadská, jak byste očekávali, ale dokonce od evropského výrobce.

  • Autor: Nine Yards Studio
  • Lokace: Ostrov prince Edwarda
  • Zastavěná plocha: 65 m2
  • Foto: Tamzin Gillis
  • Zdroj: BowerBird