Na kukuřičné placičky vám bude stačit pár ingrediencí i minut – nejvíce času zabere smažení. Pro usnadnění práce je můžete upéct v troubě, ale počítejte s tím, že nebudou tak křupavé. Na základní variantu potřebujete kromě konzervované kukuřice už jen mouku, vejce, mléko a kypřicí prášek. Placičky si ale klidně vyšperkujte podle sebe a do směsi přidejte oblíbený sýr, slaninu, šunku, pažitku, petržel, jarní cibulku nebo třeba nasekané špenátové listy. Připravit k nim můžete také dip na namáčení – nejlepší je ze zakysané smetany s bylinkami, výborná je i rajčatová salsa.
Jak připravuje kukuřičné placičky slavný šéfkuchař Gordon Ramsay? Podívejte se na video:
Kukuřičné placičky s čedarem
Čas přípravy: 30 minut
Ingredience:
- 200 g kukuřice v konzervě
- 150 g hladké mouky
- ½ lžičky prášku do pečiva
- 2 střední vejce
- 100 ml mléka
- 100 g čedaru
- jarní cibulka nebo pažitka
- olej na smažení
- sůl
Příprava:
1) V misce rozmíchejte vejce s mlékem a větší špetkou soli. Pomocí síta poté přisypte hladkou mouku s kypřicím práškem.
2) Do základního těsta přidejte slitou a okapanou kukuřici, sýr a najemno nasekanou jarní cibulku nebo pažitku.
3) V pánvi rozehřejte olej a pomocí lžíce na něj pokládejte těsto. Smažte z obou stran dozlatova a hotové placičky odkládejte na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
4) Placičky podávejte s dipem nebo jako přílohu k zeleninovému salátu.
Zdroj: apetitonline.cz, toprecepty.cz, recepty.cz