Na kukuřičné placičky vám bude stačit pár ingrediencí i minut – nejvíce času zabere smažení. Pro usnadnění práce je můžete upéct v troubě, ale počítejte s tím, že nebudou tak křupavé. Na základní variantu potřebujete kromě konzervované kukuřice už jen mouku, vejce, mléko a kypřicí prášek. Placičky si ale klidně vyšperkujte podle sebe a do směsi přidejte oblíbený sýr, slaninu, šunku, pažitku, petržel, jarní cibulku nebo třeba nasekané špenátové listy. Připravit k nim můžete také dip na namáčení – nejlepší je ze zakysané smetany s bylinkami, výborná je i rajčatová salsa.


Jak připravuje kukuřičné placičky slavný šéfkuchař Gordon Ramsay? Podívejte se na video:

Zdroj: Youtube


Kukuřičné placičky s čedarem

Čas přípravy: 30 minut


Ingredience:

  • 200 g kukuřice v konzervě
  • 150 g hladké mouky
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • 2 střední vejce
  • 100 ml mléka
  • 100 g čedaru
  • jarní cibulka nebo pažitka
  • olej na smažení
  • sůl

Příprava:

1) V misce rozmíchejte vejce s mlékem a větší špetkou soli. Pomocí síta poté přisypte hladkou mouku s kypřicím práškem.

2) Do základního těsta přidejte slitou a okapanou kukuřici, sýr a najemno nasekanou jarní cibulku nebo pažitku.

3) V pánvi rozehřejte olej a pomocí lžíce na něj pokládejte těsto. Smažte z obou stran dozlatova a hotové placičky odkládejte na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.

4) Placičky podávejte s dipem nebo jako přílohu k zeleninovému salátu.

Zdroj: apetitonline.cz, toprecepty.cz, recepty.cz