Na polštářích máme během spánku položenou hlavu, tím pádem jsou nejblíže k našim dýchacím otvorům, a právě proto mají větší vliv na naši alergii než třeba peřiny. A tak by výměna polštářů měl být první krok, který uděláte, když o alergii na roztoče začnete uvažovat. Jaký polštář ale vybrat?

Duté vlákno je pro alergii ideální volbou

V současné době najdete polštáře plněné peřím, bambusovými vlákny nebo třeba dutým vláknem. Není příliš těžké se zorientovat. Pokud vás trápí alergie na roztoče nebo třeba ekzémy, vaším číslem jedna budou polštáře z dutého vlákna.

Co je duté vlákno?

Duté vlákno je lehký materiál s tvarovou pamětí. Je vzdušné a skvěle tepelně izoluje. Na omak je hebké a měkké. Pokud zvolíte ložní prádlo z dutého vlákna, můžete očekávat, že bude lehké, vzdušné, ale zároveň velmi hřejivé.

Hřejivost ovlivňuje hlavně gramáž. Chcete-li přikrývku na teplé letní večery, zvolte gramáž 150g/m², určitě ale neuděláte chybu ani s gramáží 300g/m². Takovou přikrývku můžete využívat klidně celý rok.

A co raději? Peří, nebo duté vlákno?

Duté vlákno má stejnou hřejivost jako peří, ale zásadním rozdílem je, že je hypoalergenní! Pokud vás tedy alergie trápí, nemusíte při volbě váhat ani vteřinu.

Bonusem dutého vlákna je také to, že je velmi příjemné na údržbu. Můžete ho prát až na 95 °C.