Rodným krajem kalanchoe je severní část Madagaskaru, z čehož se dá ihned usoudit, že této rostlině bude vyhovovat teplo domova. Během zimního období uvítá odpočinek při teplotě mezi 10 a 15 °C, nižším teplotám ji však raději nikdy nevystavujte. Zimní spánek u vypnutého radiátoru je nicméně důležitý, protože podpoří kvetení.

Aby kalanchoe bohatě vykvetla, potřebuje projít obdobím kratších dnů; po dobu čtyř až šesti týdnů by neměla pobývat na světle, ať už denním, či umělém, déle než 8 až 10 hodin. Pravidelným zatemňováním a sníženou teplotou navodíme rostlině pocit, že na Madagaskaru nastala zima a po jejím skončení může bez rozpaků nasadit půvabné květy.

Kalanchoe obvykle kvete velmi dlouho. Po odkvětu je třeba ji zastřihnout, a to poměrně radikálně: střihem ji zbavíme všech odkvetlých částí i vytáhlých stonků. Rostlina asi po měsíci znovu obrazí.

Protože jde o druh sukulentní, kolopejku není potřeba často zalévat. Když na ni sem tam zapomenete, nic se nestane, horší by bylo, kdybyste ji přelili. Substrát by měl obsahovat příměs písku a být dostatečně propustný, vyplatí se drenážní vrstva na dně nádoby. Výhodou je, že kalanchoe dobře snáší suchý vzduch, takže se ujímá i v panelákových bytech. Vyberte jí světlé místo u okna a těšte se z její exotické krásy.