Zima zanedlouho předá své žezlo jaru. Tráva se začne zelenat a stejně tak i stromy, vzduch se naplní pohodou a vůní rozkvetlých květin. A nejen pro milovníky tohoto ročního období přinášíme tipy na ty nejlepší jarní destinace.

1. Madeira – ostrov věčného jara

Madeiře, portugalskému ostrovu v Atlantském oceánu, se díky celoročně mírnému klimatu přezdívá „ostrov věčného jara“. Ostrov vybízí k aktivnímu trávení dovolené, a to bez ohledu na roční období. Je ideální destinací pro pěší turistiku, roadtripy a kochání se rozmanitou krajinou. Čekají na vás stovky kilometrů stezek různé náročnosti podél klikatých zavlažovacích kanálů (levád), drsné útesy, nespočet vodopádů a dokonalé výhledy na vysokohorské štíty.

Zdroj: Youtube

2. Stavanger – Norsko

Město Stavanger je dobře známé především milovníky treku a panoramat v Evropě. Nenechte se odradit severem Norska, na jaře zde kvetou stromy a místní krásné domy doslova září ve sluneční záři. Pokud máte rádi dobrodružství, obujte si boty a vydejte se objevovat Kjerag. Najdete zde také spoustu pláží podél pobřeží Jæren s obdivuhodnou faunou a florou.

Zdroj: Youtube

3. Dublin – Irsko

I v hlavním městě Irska na jaře vše ožívá. Vše se zde krásně zelená, a to nejen v parcích. Užít si v tuto dobu můžete několik místních festivalů, přičemž největší zahradní festival Bloom se koná v parku Phoenix na konci května. Procestujte celý Dublin a budete okouzleni nejen nekonečnou místní zelení, ale také nejrůznějšími romantickými zákoutími. Navštivte také pivovar Guinness a ochutnejte místní pivo.

Zdroj: Youtube

4. Kanárské ostrovy

Na Kanárských ostrovech se celý rok drží průměrné klima, které má jen malé teplotní výkyvy. Jestliže nejste příznivcem přeplněných hotelů a pláží, vycestujte sem mimo hlavní sezónu. Od dubna se tu ohřejete v příjemných 24 °C, a dokonce si při této teplotě i pohodlně zaplavete. Kromě nádherných pláží najdete na Kanárech i čilý ruch měst, jedinečnou přírodu a nejoceňovanější aquapark na světě.

Zdroj: Youtube

5. Kypr

Kypr je ideální navštívit nejdříve od dubna. Na začátku měsíce dubna se teploty pohybují okolo 22 °C, na konci měsíce už okolo 24 °C. V květnu už se teploty na Kypru šplhají ke 30 °C, což hraje samozřejmě do karet dovolené u moře. Na jaře je ostrov krásně zelený a dovolenou s pobytem u moře skvěle zkombinujete s turistikou a poznáváním.

Zdroj: Youtube

Zdroj: cestovinky.cz, kudyznudy.cz