Pokud máte doma mnoho elektrických přístrojů, jistě znáte problém s neustále se hemžícími kabely a dráty. Místo abyste s nimi neustále bojovali, můžete vyzkoušet praktický trik a schovat své dráty do lišt. Jak přesně na to?

Pokud nejste úplně kutilové, kteří by lišty připevňovali denně, určitě vám pomůže toto video:

Zdroj: Youtube

Celý proces jsme pro vás shrnuli v pár krocích

V prvním kroku je nutné zvolit vhodnou lištu. Na trhu existuje mnoho různých druhů, které se liší velikostí, barvou a materiálem. Dejte hlavně pozor, ať je dost velká a vejdou se do ní všechny kabely.

Poté je nutné určit místo, kam budete lištu instalovat. Nejlepší je umístit ji v blízkosti vašeho pracovního stolu. Pak připravte kabely a dráty, které chcete skrýt. Připojte je k přístrojům a uspořádejte je tak, aby byly co nejvíce u sebe.

Poté můžete začít kabely vkládat do lišty. Většinou stačí jednoduše otevřít lištu a vložit kabely dovnitř. Ujistěte se, že jsou kabely v liště pevně a bezpečně uloženy. Pozor, aby se kabely příliš neohýbaly, mohou se poškodit.

Ukrývání drátů a kabelů do lišt je skvělý způsob, jak udržet pořádek v domácnosti a současně zlepšit bezpečnost elektrických přístrojů. Vyzkoušejte tento trik a uvidíte, jak snadné je udržet kabely pod kontrolou!

Zdroj: https://mojepodlaha.cz