Vlastnosti kamenné vlny ROCKWOOL umožňují majitelům domů, bytů nebo průmyslových objektů dlouhodobé úspory nákladů na energie a současně zvyšují hodnotu staveb. Kamenná vlna zajišťuje akustickou pohodu, protože tlumí nežádoucí zvuky zvenčí i z vedlejších místností. Izolační materiál je nehořlavý a přispívá k požární bezpečnosti staveb.

Výrobky z kamenné vlny ROCKWOOL zachovávají prodyšnost stěn a drží tvar desítky let. Izolace jsou z přírodního materiálu, plně recyklovatelné a šetrné k životnímu prostředí. Poměr ceny a jedinečných vlastností je u kamenné vlny mnohem výhodnější než u jiných izolačních materiálů na trhu.

Kamenná vlna ROCKWOOL se skvěle hodí pro zateplení střechy i fasády domu. Lze ji použít i pro izolaci podlah nebo vnitřních příček. Kamenná vlna je vhodným řešením jak při stavbě nového domu, tak při rekonstrukci. Je ideální pro nízkoenergetické i pasivní domy a také dřevostavby.

ROCKWOOL otestoval výjimečné vlastnosti kamenné vlny „na vlastní kůži“. Tepelná izolace odolala krušným teplotám hluboko pod bodem mrazu, nepříjemnému hluku z tryskového motoru, silnému ohni s vysokou teplotou a vydatnému proudu vody.