Nová kolekce RAKO představuje keramické obklady s designem mramorů a kamenů v sériích Onyx, Flash, Levante, Cava a Topo. Další doplnění přibyly také v kolekcích Lampea, Lint, Roof a Betonico. Pro opravdové milovníky designu je zde pak autorská série od Daniela Piršče, Metro.

Série Cava

Jedná se o obkládačky mléčného zabarvení, z nichž vystupuje různorodé strukturované šedo-béžové žilkování. To je typické pro kararský mramor.

Série Onyx

Série Onyx pracuje s designem leštěného mramoru, který vypadá jako přírodní kámen. Na obkladech nechybí intenzivní žilkování. Lesklý povrch se stará o rafinované odrazy a odlesky.

Série Flash

Tato série vznikla pro milovníky černo-bílé kombinace. I proto zde nechybí černo-bílé obklady v imitaci mramoru, které vás nadchnou. Skvěle vypadají například černé obklady s jemným žilkováním bílé barvy, ale také obklady s geometrickými vyobrazeními.

Série Levante

Na výrobu obkladů v této sérii byla použita technologie DryFix, která umožnila vytvořit jemnou strukturu s matným, ale i lesklým efektem. Obklady jsou v příjemně jemných tónech, budete mít pocit, že jste se octli v přírodě.

Série Topo

Série Topo je jednoduchá – obklady šedé barvy jsou doplněny o jemný reliéf, který vytváří zajímavé efekty. Jedná se o design pískovce v moderních šedých a béžových odstínech – v matném provedení.

Série Lampea

Jednoduchost, tak bychom mohli nazvat tuto sérii, která imituje štěrk v tlumené jemné barevnosti. Na dotek velmi příjemný hladký, matný povrch v neutrálních barvách béžové, šedé a slonové kosti.

Série Lint

Co však jednoduché není, naopak jde o skvělý designový kousek, je série Lint. Ta se vyznačuje kouzelnými florálními motivy, které jsou inspirovány textilními dekory. Ve své koupelně se najednou budete cítit jako v džungli.

Série Metro

Série Metro z rukou designéra Daniela Piršče vám může připomínat tak trochu retro. Rektifikované obkládačky 30 x 60 cm obsahují dekory se „základním“ liniovým vzorem a 4 typy „zatáček“ vytvářející na stěně nahodilé vzory. Strukturu, intenzitu linky (dekoru) na povrchu vytvořila posypem nová technologie DryFix.

Série Roof

Tato série si hraje zejména s geometrií – konkrétně s trojúhelníkovou dekorací v bílé lesklé a matné obkládačce. Kolekci můžete využít jak na celou stěnu, tak i jako oživení jiné jednobarevné plochy.

Série Betonico

Série Betonico – to jsou matné obklady v pěti barevných variantách. Některé obklady imitují starou oprýskanou omítku, jiné tvoří příjemnou mozaiku.

Zdroj: RAKO