Poetizer je sociální sítí určenou pro každého milovníka poezie na světě. Tento startup nově uvádí inovativní model digitálního nakladatelství, které umožní komukoliv snadno a ekologicky publikovat svoji tvorbu.

Interiér v duchu minimalismu

Kancelář o velikosti 150 metrů čtverečních se nachází ve čtvrtém patře prvorepublikové budovy. Interiéry navrhovala designérka Johana Sedláčková Vamberská a architekt Tomáš Císař. Protože je Poetizer velmi jednoduchý, také interiér kanceláře cílil na minimalismus.

Prim zde hraje skleník

Hlavním prostorem kanceláře je prostor skleníku – má vyjadřovat divokost myšlení, vždyť i svým vzhledem připomíná nespoutanou džungli. Skleník se stal místem pro neformální setkání – najdete zde prostor pro streamování básnických čtení, ale můžete si zde i odpočinout. Ve skleníku najdete úctyhodných 171 rostlin, zastoupeno je zde přes 100 druhů.

V prostoru najdete také dvě místa, která připomínají dva ostrůvky – zde probíhá každodenní pracovní proces. Na tento prostor navazuje kuchyňka a balkon, z něhož můžete pozorovat Národní třídu. Na úplném začátku kanceláře se rozprostírá vstupní chodba, na kterou navazují také dvě zasedací místnosti.

Barvy byly vybrány s ohledem na funkci jednotlivých prostor. Bílá barva je metaforou pro list papíru – a proto je použita tam, kde se píše. Tmavě zelená je v místech sloužících ke komunikaci. A vše je prolínáno kontrasty v podobě oranžové.

Zdroj: elaiworkplace.com