Většina z nás tráví spoustu času na kolečkových židlích, ať už v kanceláři nebo doma. Ale schválně - věděli jste, že existují různá kolečka pro různé druhy podlah? Ano, čtete správně! Je důležité vybrat si kolečka, která odpovídají vaší podlaze, jaká?

Jak se liší jednotlivá kolečka na různé podlahy? Podívejte se:

Zdroj: Youtube

Jaká kolečka na koberec?

Pokud máte v kanceláři nebo doma koberec, potřebujete kolečka, která se na něm budou snadno pohybovat. Na koberce jsou ideální tvrdá kolečka z nylonu nebo plastu. Díky jejich pevné konstrukci se mohou plynule pohybovat po koberci a nepotřebujete žádné další pomůcky, jako jsou podložky pod židle.

Jaká kolečka na vinylovou podlahu?

Vinylové podlahy se těší stále větší oblibě, a pokud máte jednu z nich, měli byste zvolit měkká kolečka, ideálně z polyuretanu. Tato kolečka nejenže snadno kloužou, ale také chrání vaši podlahu před poškrábáním. Měkká kolečka jsou skvělá i pro dřevěné a laminátové podlahy.

Jak vyměnit kolečka u židle?

Zjistili jste, že máte špatná kolečka? Výměna koleček u židle je snadnější, než si myslíte! Stačí následovat tyto kroky.

Převraťte židli na bok nebo ji položte na zem tak, aby byla opřená o opěradlo. Pečlivě uchopte kolečko a pokuste se ho stáhnout ze židle. U některých modelů může být potřeba použít kleště. Jakmile odstraníte stará kolečka, zasuňte na jejich místo nová kolečka. Při vkládání nových koleček byste měli cítit, že kolečka zapadají na své místo, nepoužívejte velkou sílu.

Ujistěte se, že jsou nová kolečka pevně připevněna a řádně fungují. Pokud se zdají být volná nebo nejsou správně usazená, zkontrolujte je a zkuste trochu zatlačit. Opět ale nepoužívejte velkou sílu, je možné, že máte špatný typ koleček a použitím hrubé síly byste si židli poničili. Postavte židli zpět na kolečka a vyzkoušejte ji.

Zdroj: chairclubworld.com, nytimes.com