O tomto domě kolovaly legendy, že to je jeden z nejkrásnějších a především nejvkusněji zařízených domů. A je to pravda. V současné době je dům na prodej, takže prostřednictvím fotografií můžeme i my nahlédnout do prostor rezidence v Hunter Hill, které se přezdívá Bulwarra.

Jde o budovu z devatenáctého století, postavenou z pískovcových kvádrů. V roce 2007 prošel dům nákladnou rekonstrukcí (stála osm milionů australských dolarů) a autory byli známí architekti Nadine Alwill a Stephen Lesiuk. Ti k domu přistavěli nové křídlo, jež díky ohromné prosklené stěně má skvělý výhled na jezero. Upravili starý dům, zahradu, posezení a přidělali krásný bazén. Na pozemku je pak i luxusní, trávou zarostlý tenisový kurt, který stíní vzrostlá okolní flóra.

Dnes dům prodávají proto, že manžel Andrew Upton skončil na své pozici uměleckého ředitele v Sydney Theatre Company. Proto se rozhodli společně s Cate Blanchett prodat dům a přestěhovat se do Ameriky, kde herečka musí kvůli své práci trávit většinu času. Cena domu je 20 000 000 australských dolarů, v přepočtu tedy asi 358 milionů korun.

Související články