Slavný herec Richard Gere se přestěhoval se svou manželkou Alejandrou a dvěma syny do nového domova v North Salemu ve státě New York. Sídlo koupil loňský rok za 9,8 milionu dolarů. Aby ochránil své soukromí, ke koupi domu využil svěřeneckou společnost, která už v minulosti spravovala jeho nákupy a prodeje nemovitostí.

Northshire, sídlo z červených cihel se sedmi ložnicemi a devíti koupelnami, se nachází hodinu cesty od Manhattanu. Dům byl na prodej v roce 2020 a nabízí impozantní obytnou plochu a prostornou profesionální kuchyň. Oproti sídlu, ve kterém žil Richard Gere poslední desetiletí, je tento dům malý. Spekuluje se, že důvodem stěhování do nového domu je oproštění se od minulosti, kdy byl Gere považován za proslulého sukničkáře.

Nemovitost byla postavena v roce 1934. Poté byla renovována o elegantní vylepšení a zahrnuje podkrovní apartmá pro hosty a kombinovanou mediální místnost s tělocvičnou. Přestože byla nemovitost modernizována, stále si ale zachovává detaily z původní dobové architektury.

Součástí nového domu je vinný sklípek, velký venkovní bazén a také krytý bazén vybudovaný v bývalém skleníku. Zatímco hlavní dům má rozlohu 9 tisíc čtverečních stop, pár také utratil dalších 700 tisíc dolarů za volný sousední pozemek, aby celková velikost jejich nového majetku dosáhla 35 akrů. Mezi nové sousedy Richarda a Alejandry patří David Letterman a dcera Billa Gatese Jennifer Gatesová.

Zdroj: Profimedia.cz, Dailymail.co.uk