V létě je koupání psa třeba v neckách na zahradě většinou zábava. S nástupem zimy v bytě a v případě větších plemen zábava končí. Starosti jsou přímo úměrné velikosti psa a typu jeho srsti. A prostornosti a vybavení koupelny.

Nestresující sprchování bez vaničky

Velmi výhodná je úprava sprchového kouta – nyní už spíše jen místa, protože trend posouvá sprchy z kouta do středu dění a mizí z nich vaničky. I pro psa je ideální absence vaniček, jen vyspádovaná podlaha s odtokovým kanálkem pod sprchovým panelem. Stačí ho jenom dostat na patřičné místo pod sprchu a je hotovo. Designově bývá takové řešení na výši, na podlaze je dlažba nebo stěrka (drápy je neohrozí). I z praktického hlediska pro lidi i psa je to výhodné, materiály jsou samozřejmě nesmekavé a bezpečné.

Bez rizika úrazů a poškození

Pes se nemusí nikam postrkovat a přehazovat. I když bývá lem vaničky nízký, pes je manipulován do nějakého uzavřeného prostoru. A to se mu nelíbí. Může to vést k jeho zranění, našemu uklouznutí i poškrábání povrchů. Pokud tedy plánujeme inovaci koupelny a jsme také majitelem psa nebo ho plánujeme přivést do rodiny – využijme této nové a navýsost praktické módy.

ČTĚTE TAKÉ:

TIP: Psí koupelna: náročné (a ideální) řešení

Zejména pro obří plemena je ideální vlastní koupelna; zbytek domu se nám bude lépe udržovat. Psí koupelna může být přitom multifunkční: sloužit může jako prádelna a sklad zahradního náčiní a nábytku.

TIP

Speciální sprchovou hlavici pro psy využijeme v létě venku (napojenou na zahradní hadici), i doma, kde ji připojíme na hadici sprchovou. Nehodí se jen k napojení na umyvadlo nebo dřez.

Co poškrábe a nepoškrábe

  • Nepoškrábe: smaltový povrch, odolnou úpravu smaltu „antislip“
  • Poškrábe: akrylátový povrch vany (chráníme protismykovou podložkou do vany)

Co se pro větší psy hodí

  • Nízko zabudovaná smaltovaná vanička
  • Do podlahy zapuštěné vany a sprchové vaničky
  • Sprchové místo bez ohraničení vaničkou