Vesnická louka místo zahrady, domek schovaný mezi stromy – jako by na vás dýchla pohádková atmosféra. Tato venkovská chalupa s obývacím pokojem, jedinou ložnicí, kuchyní a koupelnou má velmi zajímavou historii.

Stockford Lodge byl totiž používán post-impresionistickým umělcem Augustusem Johnem jako místečko pro jeho milostné avantýry.

Johnův talent mu pomohl stát se nejvýznamnějším portrétistou v Londýně ve dvacátých letech minulého století se svými modely, jako byl např. Lawrence z Arábie, Thomas Hardy a Dylan Thomas.

Nicméně byl také notoricky promiskuitní a koluje o něm pověst, že z jeho milostných záletů vzešlo více než 100 dětí. Mnoho z nich bylo prý počato právě zde, v tomto vesnickém domečku ve Warehamu v Dorsetu.

Samotný dům má spoustu zajímavých prvků, včetně mřížovité verandy s gotickými dveřmi a okny. Veranda se otevírá do dobře vybavené jídelny a neobvykle tvarovaného salonku s otevřeným krbem. V zadní části domu je malá, avšak plně vybavená kuchyně s dlaždicovou podlahou a zabudovaným dřezem krytým odklopnou pracovní deskou pro zvětšení pracovního prostoru.

Došková střecha dodává domku styl pohádkových chaloupek, jaké známe z příběhu o Jeníčkovi a Mařence, a také dlažba a odkryté trámy použité v interiéru dodávají domku tradiční dotek, ale to neznamená, že celý dům je staromódní. Moderní kouzlo podlahového vytápění v jídelně jistě ohromí potenciální zákazníky a měděné prvky použité v koupelně společně s vanou na nožičkách dodávají interiéru dotek luxusu.

V horním patře se nachází hlavní ložnice v okouzlujícím tvaru osmiúhelníku. Přestože domek je prodáván jako nemovitost s jednou ložnicí, je zde spousta místa, aby se sem vešla celá rodina i případná návštěva, která sem zavítá. V ložnici je nejen velká manželská postel, ale také jednoduché postele skryté v skříních a jednoduše výklopné.

Pokud to nestačí, vedle chalupy se nachází letní domeček pro hosty, který jim nabízí více prostoru a je vybaven elektřinou, vodou, a dokonce telefonní linkou. K dispozici je také dětský domek a spousta přistavených budov.

Chalupa je umístěna v pohádkovém lese, který k nemovitosti patří, čímž jí dodává na půvabu a samozřejmě také soukromí. Celkem k nemovitosti patří dva hektary pozemků. Zahrada je osazena spoustou květin, takže po celý rok můžete sledovat přehlídku pestrých barev kvetoucích zvonků, kopretin či chryzantém.