Koktajly s čerstvou ovocnou šťávou jsou osvěžující a skvěle se v nich mísí chuť a vůně ginu s ovocnou složkou. Grape koktajl Míchaný koktajl na bázi čerstvě vytlačených citrusových šťáv a ginu. Na dvě porce si připravíme 3 cl grapefruitové šťávy, lžíci ledu, 2 cl pomerančové šťávy, 2 ml malinového sirupu, 1 cl cukrového sirupu, 2 cl ginu. Do šejkru dáme led, přidáme čerstvé citrusové šťávy, cukrový a malinový sirup, dolijeme gin. Dobře protřeseme a nalijeme přes sítko do koktajlových sklenek. Na ozdobu přidáme tenký plátek pomeranče. Mandarinka koktajl Autor: archiv Na přípravu dvou porcí potřebujeme 5 cl ginu, 2 cl červeného Cinzana, 3 cl mandarinkové šťávy, 1 cl citrónového cukrového sirupu, jednu lžíci ledu. Led dáme do šejkru, přilijeme další složky a dobře protřeseme. Lijeme do středně velkých koktajlových sklenek přes jemné sítko. Vyzkoušet můžeme také půl na půl mandarinkovou a limetovou šťávu (každé 1,5 cl). Blue grape Na jednu porci si připravíme polévkovou lžíci ledu, 2 cl likéru Blue Curacao, 1 cl ginu, 1 cl šťávy z grapefruitu, 1 cl cukrového sirupu. Do šejkru dáme led a přilijeme ostatní ingredience. Důkladně protřeseme a lijeme přes sítko do koktajlových sklenek. Zdobit můžeme dílkem grapefruitu. Podáváme po kávě. Ovocná limonáda Na jednu porci potřebujeme 2 cl citrónového sirupu, 2 cl malinového sirupu, 1 cl čerstvé pomerančové šťávy, lžíci kompotového ovoce, sodu nebo tonic. Vysokou sklenku naplníme asi do půlky jemnou ledovou tříští. Na ni lijeme citrónový sirup, malinový sirup, pomerančovou šťávu (lijeme v tomto pořadí, pomalu a opatrně), nahoru dáme kompotové ovoce – dílky mandarinky a ananasu, višni, jahodu, proužek meruňky – pomalu dolijeme sodou. Vyzkoušet můžeme místo sody také tonic. Jednoduchá citronáda Potřebujeme 2 cl cukrového sirupu, 1 cl cukrového zázvorového sirupu, šťávu z jednoho citrónu, sodu a led. Do vysoké sklenky dáme sirupy, citrónovou šťávu, dolijeme sodou a přidáme led. -ag-