Nadměrná konzumace alkoholu je škodlivá, a to bez debat. Kromě závislostí, způsobuje i závažné zdravotní problémy, jako jsou poškození jater, srdeční onemocnění a dokonce i rakovina. Proto se doporučují pro muže maximálně 2 skleničky denně a pro ženy pouze 1 sklenička denně. Bavíme se o skleničce s objemem asi 150 ml.

Super vychytávka, jak otevřít víno bez vývrtky. Neuvěříte, jak kreativní způsob ve videu objevili:

Zdroj: Youtube

Pozitivní stránka vína? Pravda, nebo lež?

Víno může mít své pozitivní vlivy na zdraví, ale pouze pokud se pije v malých dávkách. Obsahuje mnoho antioxidantů a flavonoidů, které mohou snížit riziko srdečních onemocnění a dokonce zlepšit kognitivní funkce. Nic se ale nemá přehánět.

Alkohol je tvrdá droga a v České republice má tradičně silné postavení. Je běžnou součástí sociálního života. Studie ukazují, že Češi patří k národům s nejvyšší mírou konzumace alkoholu na světě. A je lékařsky i vědecky potvrzené, že přílišná konzumace alkoholu má negativní dopad na zdraví a způsobuje mnoho zdravotních problémů.

Celkově vzato, i když víno může být prezentováno jako lék na všechno, není to tak. Opravdu není dobré ho pít každý den. Pamatujte ale, že každý z nás je jiný a pravidelná denní konzumace vína bude mít jiný vliv na vás, jiný vliv na vašeho partnera ap. U většiny z nás se budou ukazovat spíše negativní důsledky než pozitivní.

Zdroj: https://lf1.cuni.cz