Plápolající oheň tvoří příjemný kontrast k dnešní přetechnizované době a jednoznačně zpříjemní chvíle strávené doma. Svou roli hraje i ekonomické hledisko. Pokud přitápíte dřevem, využíváte poměrně levný lokální zdroj energie, který vám dá větší nezávislost na externích dodavatelích tepla.

Magická síla ohně

Většina stavebníků přiznává, že se pro krb rozhodla z čistě pocitového důvodu. Přítomnost plápolajícího ohně člověka zpomalí, nechá zapomenout na starosti všedních dnů a doslova vás vrátí ke kořenům. Ostatně v minulosti znamenal oheň bezpečí, teplo, přípravu jídla a společenství, které se u ohně scházelo. Dá se říci, že oheň i přes pokrok neztratil nic ze svých atributů a kvalit. Fakt, že díky doplňkovému vytápění dřevem majitelé domu ušetří za vytápění běžnými typy energie, je vnímán jako bonus.

I malé prostory si zaslouží krb

Zvyšujícímu počtu novostaveb s krbovými kamny nahrává i to, že se rozšiřuje nabídka krbových kamen a komínových systémů, z kterých si vybere doslova každý. Tam, kde v minulosti nezbylo, než na plápolající oheň zapomenout, je dnes mnoho možností. Například menší prostor byl v minulosti brán jako důvod, proč na doplňkové vytápění dřevem raději zapomenout. Dnes není menší prostor žádnou překážkou. Přední výrobce komínových systémů u nás, společnost Schiedel dodává na náš trh komínové systémy Kingfire s integrovanou krbovou vložkou, které byly vyvinuty přímo na míru menším prostorám.

Kingfire urychlí výstavbu a usnadní rozhodování o dodavateli

Komínové systémy s integrovanou krbovou vložkou Kingfire jsou monolity, které se vyrábí na míru přímo v továrně a na stavbu jsou dovezeny v celku. Instalace se provádí jeřábem. Odpadají tak možné konstrukční chyby, kterých se stavebníci dopouštějí, pokud používají různě svépomocně postavené komíny. Každá dobrá realizační firma by vás od nesystémových řešení měla odradit. Není výjimkou, že lidé ve snaze ušetřit každou korunu tlačí stavebníky do různých kaskadérských kousků. Špatně řešený komín se však může pro celou stavbu stát osudným. Ostatně požáry, které vzniknou v důsledku konstrukčních chyb, bohužel u nás nepatří k ojedinělým.

Jednou z realizačních firem, která instaluje výhradně komíny Schiedel do svých rodinných domů, je společnost Allstav. Její zástupce Miroslav Zrno říká: „Pokud se zákazník rozhodne pro komín, znamená Schiedel sázku na jistotu.“ A dodává: „Naše společnost se specializuje více jak 20 let na výstavbu kvalitních dřevostaveb a instalace modulů Schiedel Kingfire je na vzestupu. Minimalizace chyb, ušetřené centimetry a zjednodušený výběr dodavatele hraje roli. V dnešní uspěchané době se zákazník nechce zatěžovat hledáním dalšího spolehlivého dodavatele krbu. Modul Kingfire je navíc velmi dobře esteticky řešen a jeho funkčnost je 100%.“