Suroviny:

800 g hovězího filetu

4 lžíce oleje 4 rané cibulky 1 lžička zeleného pepře 1 lžička hořčice 1 lžíce másla 1 lžička solamylu 1/2 bobkového listu 1/8 l masového vývaru 1/8 l červeného vína sůl

Návod:

Maso odblaníme špičatým nožem. Půlku bobkového listu a pepř roztlučeme v hmoždíři na jemný prášek, smícháme s hořčicí a 2 lžícemi oleje a maso touto směsí potřeme. Omytou cibuli nakrájíme na nudličky. V pekáčku rozehřejeme 2 lžíce oleje, rychle na něm za stálého míchání osmahneme cibulku. Vložíme maso a dáme péci do trouby. Hliníkovou fólii potřeme máslem, položíme na ni hotovou pečeni, osolíme ji, pevně zabalíme a necháme odpočinout na chladném místě. Šťávu z pečeně zředíme masovým vývarem, přimícháme víno a zahustíme solamylem. Přivedeme do varu a vaříme, dokud se lehce neváže. Přecedíme a nakonec ještě omáčku dochutíme. Vhodná příloha: knedlíčky nebo brambory, míchaný salát s vaječnou marinádou