Vysušená kůže je velmi častým problémem, který může být způsoben mnoha faktory, jako je suché podnebí, používání agresivních kosmetických přípravků nebo nedostatečná hydratace. Vysušená pokožka je náchylná k podráždění, zarudnutí a ztrátě elasticity, což může vést k výraznějším vráskám, podráždění apod.

Jak udělat domácí hydratační sůl do koupele:

Zdroj: Youtube

Co přidat do koupele?

Jedním z nejjednodušších způsobů, jak pomoci udržet pokožku hydratovanou, je pravidelná péče. Koupele jsou její nedílnou součástí. Není to ale tak jednoduché. Příliš teplá voda pokožku dráždí a následně vysušuje.

Ideální koupel trvá asi 20 minut a dopřejete si ji maximálně dvakrát týdně. Teplota vody by neměla být větší než 38 stupňů.

Do vody nepřidávejte žádné pěny ani soli. Nejlepší jsou oleje, třeba z levandule nebo růže. Olej po vodě plave, proto je lepší ho smíchat třeba s deci mléka. Vyzkoušet můžete i ovocné šťávy z grepu nebo citronu, ty mohou pomoct zjemnit pokožku.

Po koupeli se opláchněte čistou vodou a aplikujte vaše oblíbené tělové mléko.

Pro lidi s citlivou pokožkou

Oleje nebo šťávy z ovoce mohou někdy vyvolat alergickou reakci. Vyzkoušejte nejprve malé množství na malé ploše pokožky, abyste se ujistili, že vy alergičtí nejste.

Zdroj: idnes.cz