Základem je připravená vana a dostatek voňavých ručníků a osušek. Nesmějí rozhodně chybět živé květiny a živé světlo svíček. Na bezpečné místo nainstalujte svícen se svíčkami. Pokud máte méně místa a bezpečné místo není na dohled, obestavte vanu nebo jiné příhodné místo (podlahu) nízkými čajovými svíčkami ve skleněných objímkách. Ty se jen tak nepřevrhnou.

Koupelové přípravky

Pokud jde o vonné olejíčky, měli byste předem vědět, jakou vůni má váš milovaný nebo milovaná v oblibě, a naopak jakou zrovna nemiluje. A převládající vůně masážních a koupelových přípravků? Vhodná je vůně vanilky, čokolády, pomeranče, mandlí nebo levandule. Pozor na vůni růží, někomu může být nepříjemná. Tipem může být masážní olej s kombinovanou vůní pomeranče a kardamomu. Pěny do koupele si připravte luxusní – třeba s mlékem, medem, hedvábnými výtažky, s vůní fialek, frézií nebo svěžích mandarinek. Dobrým tipem je také vanilková mycí pěna. Nekombinujte mnoho vůní dohromady – neměly by se tlouct. Ideální je připravit mýdla, oleje, mycí a masážní pěny od jedné značky – stejně parfemované. Platit by mělo, že v tento výjimečný den rozhodně sáhnete po kvalitě!

Jaké občerstvení do lázně

Malé občerstvení připravené vedle lázně může spočívat v něčem aromatickém, lehkém, co se dá ovšem také v koupeli dobře jíst – jahody, maliny, miska ovoce se šlehačkou, mangová zmrzlina nebo pomerančový sorbet v designových, nejlépe plastových miskách, čerstvé fíky, miniaturní dortíčky (třeba čokoládové s červeným marcipánovým srdíčkem), zkrátka něco, co se do vody nebude drobit a co se v případě pádu rychle a jednoduše vyloví. Po ruce by měly být kvalitní čokoládové pralinky, nejlépe pojídané z dózy ve tvaru srdce. Na stolku vedle kytice květů postavte chladicí box na šampaňské a dvě sklenky.

Protože sváteční relaxační koupel byste měli vychutnávat opravdu všemi smysly, nesmí v žádném případě chybět správně zvolená tlumená a příjemná hudba. K valentýnské koupeli se hodí naprosto ideálně romantický klavír!

Květiny v květináči, ve váze i ve vodě...

Naházejte vonné okvětní lístky růží nebo frézií do horké koupele – podpoří to romantickou atmosféru. Na viditelném místě blízko vany by mohla stát velká kytice růží, a pak už v koupelně nemusí být skoro nic – jen velké bílé měkké osušky, občerstvení a svícen se svíčkami. Barva svíček by měla ladit s interiérem koupelny – rudá je sice barva lásky, ale dáme pozor, aby celek nevypadal moc vánočně. Vsaďte spíše na jemně růžovou anebo bílou. Elegantní svícen v barvě stříbra nebo zlata bude odpovídat charakteru okamžiku – tedy svátku lásky.

Důležitý detail pro ty, kdo mají v koupelně bojler: Při přemíře soustředění, hlídání detailů, vůní a svíček nezapomeňte na jednu maličkost – "nevypatlejte" si horkou vodu předem! Kdo má bojler a pojme úklid velkoryse, může – až omyje celý byt – úplně zapomenout na horkou vodu pro sebe... a než ji bojler znovu ohřeje, bude valentýnský večer pryč. Nasvícená, načančaná a navoněná koupelna – a k tomu voda ohřívaná v hrnci na kamnech, to by nebylo to pravé. I když bylo by to nečekané a každé vybočení z normálu není na škodu. Rozhodně by to dodalo večeru nečekanou romantiku, lidský rozměr a zejména humor...

Nezapomeňte na živé květy do koupelnyk Valentýnu nakupte růže, omamně vonící frézie, hyacinty, orchideje... anebo jednoduše květiny, které miluje váš partner.

-ag-

Foto: www.thinkstockphotos.com

Užijte si den svatého Valentýna naplno! Na další zamilované tipy vás zavede jeden KLIK. Žhavý valentýnský recept naleznete ZDE a další tipy a třiky najdete v povídání Calisson - jemná sušenka místo sexu a Kuchyň plná valentinské vášně.