Pan Grimm nám napsal: Při přestavbě našeho bytu jsme se dostali do fáze, kdy musíme co nejdříve návrh předložit, a stále si nejsme jisti, jak vyřešit situaci. Chtěli bychom i v novém rozmístění samostatné WC, ale zároveň chceme zrušit přístupovou chodbičku. Na WC bude umístěn plynový kotel. Přemýšlíme také o rozšíření chodby o cca 15 cm, abychom zde mohli případně umístit botník. Pro upřesnění posílám v příloze i celkovou situaci bytu v původním stavu a s novými změnami.

Návrh, který má pan Grimm již vypracovaný, se mi líbí, je to funkční varianta a v podstatě na něm není co měnit. Udělala jsem pouze drobné úpravy. Škoda jen, že nevím, jaký mají majitelé rozpočet, protože nám ho nenapsali.

Dveře na záchod i do koupelny jsem zvolila posuvné, bylo by ideální zasunovat je do pouzdra ve stěně, aby nepřekážely ani na toaletě, ani na chodbě, kde chtějí majitelé umístit botník. Posuvné dveře ušetří spoustu místa.

Umístění kotle na záchodě se mi moc nelíbí, raději bych ho viděla trošičku schovaný - zvolila jsem místo v koupelně za rohem, kde vznikl šikovný kout pro pračku a skříňky.

Záchod jsem o něco zmenšila, protože díky posuvným dveřím nepotřebujeme tak velký prostor, tím pádem nám v koupelně vznikl výklenek široký 120 cm. Délka místnosti s toaletou je tedy 145 cm, šířka 90 cm. Vejde se sem i malé umývátko.

V koupelně je rohová vana 130 x 130 cm, sprchový kout 90 x 90 cm a dvouumyvadlo se skříňkou širokou 120 cm.

Barevné ladění jsem vybrala moderní, tyrkysovou dlažbu a tyrkysové a šedé obklady od firmy RAKO. K tomu se hodí skříňky s korpusy v imitaci olivového dřeva a bíle lakovaná dvířka a čílka výsuvů.

Chtěli byste také takovou? Napište nám do komentářů. Obrázky a text: Petra Kolaříková, www.design-domova.cz