Nečeká vás nic složitého, navíc kobereček budete mít hotový docela rychle. Aby se vám po něm hezky šlapalo, doporučujeme použít staré ručníky stejné gramáže i materiálu. A aby pěkně vypadal, to už je otázka sladění barev.

Co budeme potřebovat: několik starých ručníků, například 6 (počet závisí na finálních rozměrech koberečku), nůžky, jehlu a nit, špendlíky, kolíčky, tužku a metr

Jak na to

  • Nejprve odstřihněte lemy. Pak každý ručník přehněte na polovinu a vyměřte stejně široké pruhy. My jsme pracovali se šířkou 7 centimetrů. Usnadněte si práci a kratší strany textilie spojte pomocí kolíčků.
  • Okraje každého pruhu zahněte dovnitř a zafixujte špendlíky. Nebo je můžete prošít, což je však pracnější.
  • Nachystejte si vždy tři prameny, zašpendlené, nebo sešité. Jejich konce sešijte a začněte je zaplétat jako dívčí cop. Pokud jste využili špendlíky, postupně je odstraňujte.
  • Jakmile budete mít hotový jeden cop, k jeho konci přišijte další 3 prameny a pokračujte v zaplétání. A opakujte do té doby, než získáte potřebnou délku.
  • Cop srolujte do podoby šneka a jednotlivé obloučky opravdu pečlivě sešijte, aby kobereček dobře držel pohromadě. Po celou dobu si vystačíte s jehlou a nití.

Kobereček pak perte stejně jako ručníky. Pokud to textově nezvládáte, podívejte se do fotogalerie, kde je postup i pěkně nafocený.

Zdroj: Möbelix