Praktický koupelnový doplněk se sice jmenuje dávkovač mýdla, ovšem použít ho můžete třeba i na šampon nebo kondicionér. Stačí si vybrat vhodný typ a hezký tvar, a vaše oáza hygieny a klidu rázem prokoukne.

Chcete více inspirace pro hezčí koupelnu? Tady jich máte rovnou stovku:

Zdroj: Youtube

Proč ho mít doma

Mýdlo je sice základ, ale zajistit, aby se v mýdlence stále nehromadila voda, prostě nejde. Tohle se vám s dávkovačem mýdla nikdy nemůže stát. Navíc nebudete plýtvat, protože tekuté mýdlo přesně odměří.

Z čeho bude

Dávkovače mýdla se často vyrábí z nerezu, skla, keramiky, porcelánu, plastu, ale i dřeva nebo například z mramoru. Vybírejte ho podle toho, jak máte koupelnu zařízenou. Pokud v ní například používáte nábytek ze dřeva, vyplatí se dávkovač ze stejného materiálu nebo v imitaci dřevodekoru. Dnes se často používají černé prvky, tak i dávkovač může mít uzávěr právě v této barvě nebo být celý černý. Chcete-li ho sladit s barvou nejběžnějších vodovodních baterií, pořiďte si nerez.

Koupelna jako ze škatulky

Některé dávkovače se prodávají v setech společně s kelímkem, štětkou na WC a třeba i s košem na prádlo, jiné samostatně. Ty jsou výhodné, můžete si pořídit jeden design a v dávkovačích uchovávat i šampon a kondicionér. Což vždycky vypadá lépe, než když koupelnu zahltíte spoustou lahviček z obchodů ve stylu „každý pes jiná ves“.

Zaujalo nás

Zaujalo nás
Ve veřejných prostorách se běžně setkáte rovněž s pěnovými dávkovači mýdla. Díky nim se rychleji namydlíte a také ušetříte vodu. A protože dnes se počítá všechno, kde můžeme uspořit, možná právě tuhlo možnost zvážíte i u vás doma.

Nejen klasika s pumpičkou

Výběr dávkovače mýdla souvisí s tím, kolik máte místa u umyvadla. Nejběžnější je nádobka s pumpičkou. Snadno se naplňuje, vyplatí se dokupovat velké balení vašeho oblíbeného tekutého mýdla. Dávkovače můžou být volně stojící, nebo nástěnné (většinou se šroubují ke stěně, nebo se na ni lepí), případně i zápustné. Třetí možnost sice není tak obvyklá, ale třeba vás zaujme. Zápustný dávkovač se instaluje do otvoru pro stojánkovou baterii na umyvadle nebo do umyvadlové desky a plní se shora, stačí povytáhnout pumpičku, dolít tekuté mýdlo a pumpičku vrátit zpět.

Bez dotyku

Bezdotykové dávkovače mýdla se z veřejných prostor začaly houfně stěhovat i k nám domů. A není divu. Fungují na běžné tužkové baterie a u některých dávkovačů se dokonce nabízí navolit množství mýdla, třeba ze tří možností, což je praktické pro vícečlenné domácnosti. Když má funkci No drip, nemusíte se ani bát, že by snad mýdlo odkapávalo.

Zdroj: design42day.com