Monochromatická koupelna se brzy okouká, aspoň tu a tam přidejte trendy dekor obkládaček. Do moderního kabátku se oblékly rovněž vodovodní baterie nebo WC mísy. Ale pomůže, i když vyměníte třeba jen ručníky. Nebo závěs do sprchového koutu.

Když už jsme ho nakousli, tady ho máte. Omrkněte tyhle sprchové kouty. Vybrali byste si?

Zdroj: Youtube

Hravě a trendy

Nové dekory českého výrobce keramických obkladů rozšiřují sérii Extra. Jeden sází na dětskou hru mikádo, druhý připomíná pavučinu a třetí mléčnou dráhu. Díky designovému provedení si však pod těmito dekory můžete představit klidně i něco jiného. Záleží na vaší fantazii. Všechny lze použít celoplošně, nebo jimi zvýrazněte neutrální jednobarevný obklad.
Nové dekory se nabízí v barvě bílé a slonové kosti, v případě „mikáda“ a „pavučiny“ také v šedé a černé.

Pro všechny situace

Froté je nejpraktičtější materiál pro ručníky a osušky, které si můžete užít v luxusní verzi kolekce Super Soft. Ručníky a osušky Veba Terry Player se vyrábí z bezzákrutové bavlněné příze. Ale radost vám udělají i froté osušky z kolekce Marina (decoDoma) s výšivkou v podobě kotvy. Obě kolekce slibují vyšší gramáž ručníků a osušek. U Terry Player jde o 500 g/m², u námořnické kolekce 450 g/m². Vyšší gramáž rovná se ještě měkčí ručník a dokonalejší savost.

Baterie s unikátní funkcí

Trendem nejsou jen produkty oku lahodící, ale také úsporné. Vodovodní baterie Mio Style se nabízí tradičně v chromu a ještě v matné černé, protože černá barva je u koupelnových doplňků velice populární. Baterie zaujme funkcí Cold Start, díky ní ušetříte energii za ohřev vody. Když páku baterie necháte ve středové pozici, bude téct jen studená, což na běžné opláchnutí například obličeje stačí. Posunem páky doleva se spustí teplá voda. Další vychytávku představuje klapka (přepínač) zamezující zpětnému nasátí znečištěné vody.

Poklona designu

Pokud vám nová kolekce vodovodních baterií Esprit něco připomíná, nedivte se. Jde o moderní odkaz na tvar baterií slavného dánského designéra Arne Jacobsena, které se prodávají více než půl století. Esprit sází na design kruhů a válců a pokrývá celou oblast baterií pro koupelnu, včetně potřebných doplňků.

Tyhle nepřekáží

Svůj záběr rozšiřuje i český výrobce koupelnového nábytku, který nově přidává keramické rimless závěsné toalety. Oválný tvar toalety dostal jméno MY1, hranatý design hledejte pod označením MY2. V obou případech počítejte s jednodušším úklidem jak samotných WC mís, tak jejich okolí. Prostě co visí, to nepřekáží.

Na pohodu

Milovníci výrazných dekorů si teď přijdou na své, kolekce Bastua nabízí celou řadu doplňků a praktických věcí s dekorem rebarborového listu. Můžete ho mít třeba na sprchovém závěsu, na županu, promítne se také na ručníky i jinde. Navrch tato kolekce přináší další radosti jako například vědro s naběračkou do sauny. Hygiena je jistě důležitá, ale ani bez relaxu by se náš život neobešel.

Zdroj: Rako, Ravak, Dřevojas, Ikea, Jika, Veba, decoDoma