Když se naučíte králíka porcovat, začnete vařit i jiné pokrmy a strávníci se jen pohrnou. Maso z hřbetu a boků perfektně poslouží právě na roládu, na kterou se nám už sbíhají sliny. Recept i videonávod jsme pro vás připravili ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů ČR.

Suroviny (4 porce):

  • na náplň: 300 g králičího masa (ořezy), 100 g nejlépe mladého špenátu, 200 ml 33% smetany, sůl a pepř
  • další potřebné suroviny: plát masa z králičího hřbetu a boků, 8 plátků anglické slaniny, 2 mrkve, 2 řapíkaté celery, sůl, pepř a ještě potravinářská fólie

Začněte náplní

Do mixéru dejte špenát, ořezy králičího masa, zalijte smetanou, osolte a opepřete. Směs rozmixuje tak, aby vznikla jemná struktura náplně.

Skládejte, rolujte a vařte

Na potravinářskou fólii rozložte plátky anglické slaniny (viz foto).

Maso z hřbetu a boků mírně rozklepejte a rozložte ho na zhruba polovinu anglické slaniny. Osolte a opepřete. Pak na maso rovnoměrně rozetřete polovinu náplně a na ni poskládejte blanšírovanou zeleninu. Blanšírování je opravdu snadné.

Zdroj: Youtube

Zeleninu zakryjte zbylou částí náplně a vše s pomocí fólie zabalte. Tak, že fólie zůstane po obvodu rolády, nikoliv vevnitř. Doporučujeme mrknout na video, kde je to perfektně znázorněné.

Zdroj: VLM

Pro sichr, jak se říká, roládu zabalte ještě do druhé vrstvy fólie. Pokud máte doma vakuovačku, můžete zkusit roládu opatrně zavakuovat. A pozor, teď dejte roládu do vodní lázně na 3 hodiny na 65 °C. Po vyjmutí ji zbavte fólie, opečte ze všech stran a přidejte přílohu podle svého gusta.

Zdroj: akc.cz