Cibule vás sice během krájení přivede k slzám, ale jindy vám může být velmi k užitku. Má v sobě kromě chuti také neskutečné benefity pro zdraví. Ačkoli se cibule někdy dostává do stínu svých výživově bohatších sourozenců, jako je česnek a pórek, pokud jde o křečové žíly, zaslouží si zvláštní uznání.

Z cibulí můžete dělat mnohem víc! Podívejte se:

Zdroj: Youtube

Co je nejlepší na křečové žíly?

Křečové žíly mohou způsobovat nepohodlí a bolest. Naštěstí máme k dispozici různé metody, jak s nimi bojovat. Tradiční medicína nabízí řadu řešení, ale někdy je lepší se podívat na věci z jiného úhlu pohledu a sáhnout po něčem tradičním. A tady vstupuje na scénu naše milovaná cibule.

Co přírodního pomůže na křečové žíly?

Cibule je přirozený zdroj flavonoidů, zejména kvercetinu, který má antiinflamatorní a antioxidační účinky. Může pomoci zlepšit cirkulaci krve a zmenšit zánět, což může přispět k úlevě od křečových žil.

Vezměte cibulové slupky a udělejte si z nich přírodní obklady. Mohou přispět ke zklidnění a zmírnění křečových žil.

Proč vznikají křečové žíly?

Proč vznikají křečové žíly?

Podle vědců jsou křečové žíly výsledkem slabosti nebo poškození chlopní ve vašich žilách. Tyto chlopně mají za úkol udržovat krev v pohybu směrem k srdci. Když nefungují správně, krev se může začít hromadit a žíly se mohou rozšířit. Křečové žíly jsou také ovlivněny faktory jako dědičnost, těhotenství, obezita, stáří, dlouhé stání či sedění a hormonální změny.

Na co se ještě používají slupky z cibule?

Cibulové slupky nejsou jen zbytečný odpad, který by měl skončit v koši. Můžete je využít v řadě situací. Kromě obkladů na křečové žíly vám slupky poslouží jako přírodní barvivo pro textil. Také je můžete přidat do kompostu, protože jsou bohaté na živiny a pomáhají zlepšit kvalitu půdy.

Zdroj: apollo247.com, healthline.com